Budinca de pepene rosu

Budinca aromata si racoroasa de pepene rosu este un desert delicios si sanatos! Am taiat pepenele, i-am scos semintele, l-am taiat apoi bucatele si l-am mixat.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Budinca de pepene rosu

Ingrediente

  • 1l suc de pepene rosu (dintr-un pepene rosu potrivit ca marime)
  • 3 linguri de amidon alimentar
  • 4-5 linguri de zahar (se pune dupa gust
  • in functie de cat de dulce e lubenita)
  • 1 esenta de vanilie
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • ciocolata amaruie.

Mod de preparare

Budinca aromata si racoroasa de pepene rosu este un desert delicios si sanatos!

Am taiat pepenele, i-am scos semintele, l-am taiat apoi bucatele si l-am mixat, iar cu o strecuratoare am scurs sucul.

Intr-o cratita, am amestecat amidonul cu zaharul si esenta de vanilie si l-am topit in cateva linguri de suc de pepene, apoi am turnat si restul sucului treptat, amestecand si am pus pe foc.

Atentie!! Trebuie neaparat sa stai pe langa cratita si sa amesteci mereu, iar focul, lasat cat de mic. La inceput isi pierde din culoare, dar spre sfarsit isi recapata culoarea vie, rosie.

Budinca de pepene rosu este gata in momentul in care, daca pui o picatura de budinca pe farfurie, aceasta ramane teapana si nu se scurge. Cand a sosit momentul acesta, se ia cratita de pe foc, se pune budinca in forme sau in cupe, se lasa sa se raceasca si se da la frigider 3-4 ore.


Budinca de pepene rosu se serveste rece si cu ciocolata amaruie rasa deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci