Cornurile cu ciocolata in straturi au umplutura din abundenta, sunt delicioase, si nu se compara cu cornurile din comert. Incearca sa le prepari si nu vei regreta.
Umplutura ciocolata:
Intr-un castron bateti bine zaharul, albusurile si faina. Puneti laptele pe foc si dizolvati in el pudra de cacao.Adaugati amestecul de faina, zahar si albusuri si amestecati compozitia pana se ingroasa si devine mai uscata. Puneti untul si amestecati pana la incorporare. Lasati sa se raceasca apoi turnati compozitia intr-o punga de congelator si intindeti o foaie de 15x25 cm. Dati-o la congelator pentru cel putin 2 ore.
Aluat 1. tip Tang Zhong:
250 ml apa si 50 g faina pentru paine. Se amesteca intr-o craticioara. Se pune pe foc mediu si se amesteca constant pentru a nu se prinde. La inceput se formeaza o multime de bule mici la suprafata. Se continua amestecarea, iar cand bulele dispar, vor aparea urme in compozitie, la fiecare miscare facuta cu telul para. Se da deoparte (s-a obtinut astfel 65°C TangZhong). Se toarna imediat intr-un castron si se acopera pentru a nu se forma pelicula. Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei inainte de folosire.
Puneti toate ingredientele in masina de paine si activati setarea aluat. Daca nu aveti masina, framantati bine aluatul si lasati-l la dospit 1 ora.
Metoda de intindere a aluatului:
Intindeti aluatul intr-o foaie de doua ori mai mare decat foaia de ciocolata. Asezati foaia de ciocolata pe mijlocul foii de aluat si impaturiti peste ea cele doua margini impreunandu-le. Intoarceti aluatul la 90 grade si intindeti o foaie pe care apoi o impaturiti in 4. Intoarceti aluatul la 90 grade si intindeti o foaie dreptunghiulara de aprox. 54x 22 din care taiati apoi triunghiuri. Rulati triunghiuri-le si asezati-le intr-o tava la distanta destul de mare intre ele si lasati-le sa creasca la loc cald timp de 50 min (preferabil in cuptor la 35 grade). Apoi ungeti-le cu ou si coaceti-le timp de 15-20 minute la 175-180 grade.
Reteta recomandata de KikenHana.
Cornurile cu ciocolata in straturi sunt minunate si nu se compara cu niciun corn din comert.
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postFetitei mele i-a placut foarte mult aceasta pizza, iar mie mi-ar fi placut si mai mult, daca puteam sa tai sunculita...
Pizza cu sunculita taraneasca si margine de cascavalIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii