Drojdia, pusa intr-o cana cu 2 linguri de apa calda si lasata acolo 15 minute. Intr-un bol, amestecati ingredientele toate, si framantati drojdia pe
Drojdia, pusa intr-o cana cu 2 linguri de apa calda si lasata acolo 15 minute.
Intr-un bol, amestecati ingredientele toate, si framantati drojdia pe care o puneti la crescut.
Drojdia lasata 15 min in apa (se va face o chestie cremoasa, cel putin la mine).
Apoi se amesteca toate ingredientele, apoi maiaua si incepe sa se amestece bine cu o lingura.
Se rastoarna pe planul de lucru, si se incepe framantarea( mai adaugati faina sau lapte, daca e cazul, la mine a fost cazul de adaugat faina, putin, cate putin.Dupa ce ati terminat cu chinuitul aluatului, il puneti inapoi frumusel in castron, il acoperiti cu o carpa umeda, si il lasati 45 de minute. Dupa cele 45 de minute, il intindeti frumos cu sucitorul pe masa,nu foarte subtire si il taiati, intai in doua, api in patru, apoi in opt..etc,
Si incepeti sa rulati, incepand cu latura mai mare si terminand cu varful.
Va iese asa un cornulet, pe care al indoiti putin spre mijloc.
Apoi ii puneti in tava (eu am folosit una teflonata pe care nu a mai trebuit nici unsa, nici pusa hartie de copt).
II puteti unge cu ou inainte de a-i da la cuptor.
Ii tineti acolo cam 15 minute la 170 grade
Se servesc la o ceasca de lapte ori de cafea.
Alte retete recomandate:
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseIarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...
Frunze de vita opariteSosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautTARTE si PLACINTE rumenite si iscusite
Tarta cu piept de pui si porumbPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii