Budinci

Ghetar de bezea

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h:15m 
svetlana postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se bat bine albusele cu zaharul apoi se amesteca usor cu galbenusele, praful de copt si faina. Se pune alutul in tava de tort tapetata cu hartie si se

ingrediente

   blat: 3 oua
   3 linguri zahar
   3 linguri faina
   un praf de copt
   crema: 100 g nuci prajite
   75 g bezele cumparate
   600 ml frisca
   2 plicuri intaritor frisca
   50 g zahar pudra
   100 g fulgi de ciocolata

mod de preparare

Se bat bine albusele cu zaharul apoi se amesteca usor cu galbenusele, praful de copt si faina. Se pune alutul in tava de tort tapetata cu hartie si se coace la foc potrivit. Se lasa sa se raceasca complet. Nucile se prajesc si se taie bucati mari. Bezelele se sfarama. Se insiropeaza blatul cu suc de portocale fara acid si se pun 1/2 din bezelele sfaramate pe blat. Se bate frisca cu zaharul si cele 2 plicuri de inataritor. Se amesteca cu ciocolata si cu nucile si se pune pe blat sub forma de cupola. Se presara restul de bezele si se da tortul la rece 3 ore inainte de servire.

Incearca si Budinca de sunca sau branza
Daca ti-a placut reteta noastra "Ghetar de bezea" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Budinci
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite