1.Se bate frisca impreuna cu zaharul tos,coaja de lamaie si zaharul vanilat. Se inglobeaza pe rand ouale,urmate de faina amestecata cu praf de copt si
1.Se bate frisca impreuna cu zaharul tos,coaja de lamaie si zaharul vanilat.
Se inglobeaza pe rand ouale,urmate de faina amestecata cu praf de copt si cacao. Ultimul se inglobeaza vinul.
2.Se incinge cuptorul la 200 grade C. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava dreptunghiulara (35x24cm) cu margine inalta. Se aseaza aluatul in tava si se niveleaza.
3.Se decojesc perele,dar nu se indeparteaza coditele.Se aseaza imediat in apa rece cu suc de lamaie. Se curata de cotoare de jos,cu ajutorul unui instrument de portionat inghetata sau cu ce aveti la indemana.
Se lasa sa se scurga si se umple fiecare para cu cate o caisa uscata.
4. Se infing perele in aluat si se presara miez de nuca. Se coace 70 min la foc potrivit, eventual dupa 60 min se acopera cu folie de aluminiu ca sa nu se arda. Se lasa sa se raceasca in tava.
5. Se da in fiert mierea cu extractul de vanilie si coaja rasa de portocala. Se unge parajitura cu acest amestec, se taie bucati si se serveste.
Pofta buna!
Reteta Pere in lava de ciocolata a fost propusa de raducristina pe forum culinar.ro
Alte retete cu pere gasiti aici:
Clatite cu pere caramelizate,
Chec cu pere si zahar caramel,
Flognarde aux poires (prajitura cu pere)

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii