Briosele cu glazura si flori din pasta de zahar sunt delicioase, dar mai mult decat atat, reprezinta un cadou dulce pentru orice sarbatorit. Iti vor insenina pur si simplu ziua.
In primul rand incepem prin a prepara briosele.
Mixam margarina impreuna cu zaharul pana devine pufoasa si cremoasa. Se adauga cate un ou pe rand, si se mixeaza in continuare.
Intr-un alt vas se amesteca faina cu cacao si praful de copt. Apoi se adauga putin cate putin peste amestecul de oua cu margarina si zahar. Se mixeaza iar, dupa care se adauga laptele, mixand in continuare. La sfarsit se adauga esenta de vanilie si se mixeaza din nou.
Formele de briose se ung cu margarina (daca nu sunt din silicon), se umplu cam doua treimi si se baga in cuptorul preincalzit. Se lasa la cuptor pana trec testul cu scobitoarea.
Dupa ce sunt copate, briosele se scot si se lasa pe blat la racit. Intre timp, se poate face glazura.
Se mixeaza crema de branza (philadelphia) impreuna cu untul, pentru inceput la viteza mica, iar apoi la cea mai mare viteza pentru 2-3 minute, pana devin de o consistenta pufoasa si aerata. Se adauga extractul de vanilie sau semintele de la o pastaie de vanilie in timp ce se mixeaza in continuare. Zaharul se adauga putin cate putin, pana se incorporeaza tot iar amestecul devine fin.
Cu aceasta glazura puteti decora briosele dupa bunul plac.
Iar pentru a face florile din pasta de zahar, tot ce trebuie sa faceti este sa urmariti pasii din reteta.
O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...
Prajitura de post, cu suc de rosiiNegresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.
Negresa de post cu nuciMâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...
Mâncare de năut cu sos de ceapăO mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!
Bulgur colorat cu snitele de soiaPrajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)Tapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapiocaAstazi va servesc cu un tort minunat cu capsuni! Ce poate fi mai bun in acest sezon? Este un tort simplu, cu o crema de...
Desert tort cu iaurt si capsuniSe rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Comentarii