Briose cu glazura si flori din zahar

Briosele cu glazura si flori din pasta de zahar sunt delicioase, dar mai mult decat atat, reprezinta un cadou dulce pentru orice sarbatorit. Iti vor insenina pur si simplu ziua.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Briose cu glazura si flori din zahar

Ingrediente

  • Pentru briose
  • 115 gr margarina
  • la temperatura camerei
  • 100 gr zahar tos
  • 3 oua
  • 200 gr faina
  • 1 lingura si jumatate cacao
  • 1 lingurita si jumatate praf de copt
  • 1 lingurita de esenta de vanilie
  • 120 ml lapte
  • Pentru glazura
  • 226 g de crema de branza
  • 5 lingurite de unt la temperatura camerei
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 320 g zahar pudra

Mod de preparare

 

In primul rand incepem prin a prepara briosele.

Mixam margarina impreuna cu zaharul pana devine pufoasa si cremoasa. Se adauga cate un ou pe rand, si se mixeaza in continuare.

Intr-un alt vas se amesteca faina cu cacao si praful de copt. Apoi se adauga putin cate putin peste amestecul de oua cu margarina si zahar. Se mixeaza iar, dupa care se adauga laptele, mixand in continuare. La sfarsit se adauga esenta de vanilie si se mixeaza din nou.

Formele de briose se ung cu margarina (daca nu sunt din silicon), se umplu cam doua treimi si se baga in cuptorul preincalzit. Se lasa la cuptor pana trec testul cu scobitoarea.

Dupa ce sunt copate, briosele se scot si se lasa pe blat la racit. Intre timp, se poate face glazura.

Se mixeaza crema de branza (philadelphia) impreuna cu untul, pentru inceput la viteza mica, iar apoi la cea mai mare viteza pentru 2-3 minute, pana devin de o consistenta pufoasa si aerata.  Se adauga extractul de vanilie sau semintele de la o pastaie de vanilie in timp ce se mixeaza in continuare. Zaharul se adauga putin cate putin, pana se incorporeaza tot iar amestecul devine fin.

Cu aceasta glazura puteti decora briosele dupa bunul plac.

Iar pentru a face florile din pasta de zahar, tot ce trebuie sa faceti este sa urmariti pasii din reteta.


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura de post, cu suc de rosii

Prajitura de post, cu suc de rosii

O prajitura de post atat de buna. Am vazut zilele astea ca pusese Gaby reteta la ea pe facebook si am zis gata, in week-end o...

Prajitura de post, cu suc de rosii
Ghiveci calugaresc de vinete

Ghiveci calugaresc de vinete

preparat de post

Ghiveci calugaresc de vinete
Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci

Negresa de post cu nuci e ideala in perioada asta. Reteta video o gasesti mai jos.

Negresa de post cu nuci
Cele mai apreciate rețete
Mâncare de năut cu sos de ceapă
1
Mancaruri de post

Mâncare de năut cu sos de ceapă

Mâncare de năut cu sos cu multă ceapă, garnisită cu pătrunjel proaspăt și lămâie. Se poate servi cu bere cu ghimbir...

Mâncare de năut cu sos de ceapă
Eclere
2
Dulciuri

Eclere

Delicioase

Eclere
Bulgur colorat cu snitele de soia
3
Mancaruri de post

Bulgur colorat cu snitele de soia

O mancarica usoara si satioasa, numai buna pentru zilele de post. Pofta buna!

Bulgur colorat cu snitele de soia
Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
4
Prajituri

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)

Prajitura cu parfum de toamna! O alta varianta a prajiturii cu mere, care se face foarte usor si are un gust exceptional.

Prajitura cu mere(cu foaie turnata)
Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca
5
Prajituri

Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca

Tapioca, un ingredient japonez, este iubit de noi in combinatie cu dulceturi de casa, cu nuci,etc. si iubim fiecare desrt...

Prajitura cu umplutura de dulceata de cirese si perle de tapioca
Parteneri
Desert tort cu iaurt si capsuni
Bucataras.RO

Desert tort cu iaurt si capsuni

Astazi va servesc cu un tort minunat cu capsuni! Ce poate fi mai bun in acest sezon? Este un tort simplu, cu o crema de...

Desert tort cu iaurt si capsuni
Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Gustos.RO

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac

Se rupe conopida buchetele si se pune la fiert in apa cu sare timp de 5 minute.

Pasta primavera conopida, rosii cherry si baby spanac
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
ReteteCulinare.RO

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)