Checul cu pere si zahar caramel este o reteta de chec deosebita. Aroma perelor se imbina perfect cu cea a caramelului, intr-un gust desavarsit.
Se tapeteaza o forma de chec, se aseaza perele feliate inclusiv pe peretii tavii, se pun mici bucatele de unt pe ele, se stropesc cu esenta de rom si se presara cu o lingura zahar.
Se caramelizeaza zaharul:se pune la foc mic pana se coloreaza apoi se adauga un pic de apa si se lasa la foc pana se dizolva.
Ouale batute se amesteca cu untul apoi cu zaharul caramelizat se aduga faina cu praful de copt, 2 pliculete de zahar vanilat (de care am uitat sa amintesc mai sus) si esenta de vanilie sau de care doriti(eu am pus un pic de rom) .
Se pune compozitia in tava peste pere si se da la cuptor (eu i-am mai pus deasupra fructe uscate). Se lasa un pic in tava sa se racoreasca se zgaltaie un pic pt a putea fi scos si asa arata cu fundul in sus.
Este un chec foarte fraged si gustos.
Checul cu pere si zahar caramel se serveste alaturi de frisca.
Un aperitiv special pentru masa de Paste!
Terina de miel in crusta de dovlecei si susanAstazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta videoPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...
Briose cu afinePentru cozonac cu cacao si nuca se aduc intr-un loc incalzit de cu seara toate ingredientele, si a doua zi se purcede la lucru.
Cozonac moldovenesc cu nuca (varianta Didina)Cat de gustosi sunt carnatii facuti in casa! Hai sa vezi cum se fac!
Carnati de porc cu cartofi taranestiInițial, am vrut să gătesc faimoasele chiftele în pâine a la Gaby_D, dar mi-am dat seama că am prea puțin...
Colac cu carne si branzaIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii