Checuri

Reteta Chec de cacao cu glazura

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
Marcut_19159 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Compozitia 1: untul, zaharu, cacao si laptele se pune pe foc pana se topeste zaharul, amestecand continuu. Se opreste din cantitate 10 - 12 linguri,

ingrediente

   400 g unt 80%
   800 g zahar
   100 g cacao
   200 ml lapte
   700 g faina
   6 oua
   1 si 1/2 pachet praf de copt
   1/2 lamaie

mod de preparare

Compozitia 1: untul, zaharu, cacao si laptele se pune pe foc pana se topeste zaharul, amestecand continuu. Se opreste din cantitate 10 - 12 linguri, pentru glazura.

Compozitia 2: faina, cele sase oua, praful de copt si zeama de lamaie

Dupa ce s-a racit compozitia 1, se pun galbenusurile, apoi se adauga cate o lingura de faina alternand cu una de albus (batut spuma ca la bezele), se adauga praful de copt stins cu zeama de lamaie.

Se iau doua forme de cozonac (chec), se ung cu unt si se presara cu faina. Se toarna aluatul, se da la cuptor si se lasa la foc potrivit 30-40 de minute. Cuptorul se incinge inainte. Se incearca cu paiul, iar daca iese curat, checul este gata.
Dupa ce se aseaza cheurile pe platouri, se ung cu glazura pastrata din compozitia 1.
Incearca si Cardamom coffee cake
Daca ti-a placut reteta noastra "Chec de cacao cu glazura" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Checuri

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.