Pentru partea galbena a checului avem nevoie de: - 5 galbenusuri - 3 linguri de faina - 3 linguri zahar - 3 linguri de ulei - 1/2 lingurita de praf d
Pentru partea galbena a checului avem nevoie de:
- 5 galbenusuri
- 3 linguri de faina
- 3 linguri zahar
- 3 linguri de ulei
- 1/2 lingurita de praf de copt
- esenta de vanilie
- coaja de portocala sau lamaie
Se amesteca cele 5 galbenusuri cu zaharul. Se adauga esenta de vanilie si coaja de lamaie sau portocala (eu am folosit coaja de portocala) si se amesteca bine.
In final se adauga uleiul si apoi faina cu praful de copt cernute in prealabil. Se amesteca usor evitand astfel formarea cocoloaselor.
Pentru partea alba avem nevoie de:
- 5 albusuri
- 3 linguri de zahar
- 3 linguri de ulei
- 4 linguri de faina
- 1/2 lingurita de praf de copt
Albusurile se bat spuma tare si se adauga zaharul ploaie.
Cand zaharul este perfect incorporat in spuma se adauga uleiul, urmat de faina si praful de copt cernute in prealabil.
In tava tapetata cu hartie de copt se toarna prima compozitie (partea galbena), dupa care se cerne cu sita mica una-doua lingurite de cacao.
Se toarna in tava a doua parte a checului, partea alba si se niveleaza cu un cutit cu lama lata!
Se da la cuptorul preincalzit la 180*C pentru aproximativ o jumatate de ora, sau pana ce checul capata o culoare aurie!
Puteti sa il pudrati cu zahar sau sa il serviti ca atare... este delicios! Alte retete recomandate:
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalNu puteam sa astept Sarbatorile de iarna fara turta dulce, mai ales ca imi place mult sa fac tot ce inseamna forme decupate...
Turta dulce 3Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii