Se pune la dospit in 150 ml de apa calduta drojdoa si cu o lingur ade zahar, se lasa pana cand incepe sa fac bule de aer. In timp ce dospeste amestecu
Se pune la dospit in 150 ml de apa calduta drojdoa si cu o lingur ade zahar, se lasa pana cand incepe sa fac bule de aer. In timp ce dospeste amestecul, se amesteca separat un sirop din 3 ulei linguri cu zahar si 100 ml de apa.
Se pune faina intr-un vas, se adauga sare, drojdia dospita, siropul de zahar si margarina, apoi se framanta bine.
Cand aluatul a capatat o consistenta se adauga uleiul si se framanta din nou. Lasa aluatul dospit o jumatate de ora.
Dupa ce s-a odihnit, se framanta vreo 5 minute, se imbraca intr-o folie si se pune la frigider pentru 1 ora.
Dupa ce s-a odihnit se intinde o foaie rotunda si groasa de 1 deget si se imparte in in 8 triunghiuri. In fiecare triunghi se pune o lingurita cu dulceata si se ruleaza de la baza la varf (adica din exterior catre interior astfel incat partea subtire sa fie deasupra).
Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se aseaza si se lasa la crescut. Inainte de a se pune la copt se ung cu apa amestecata cu zahar sau miere si se da la cuptor pentru 20-30 de minute (depinde de cuptor).
Pofta buna!
Este pentru prima data cand vopsesc oua in foi de ceapa si pot sa spun ca au iesit foarte frumoase.
Oua vopsite in foi de ceapaCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitDrob de pui pentru masa de Paste, se face rapid si cu ingrediente 100% naturale si 100% sanatoase, alaturi de condimentele Kamis
Drob usor de puiAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaAstazi vreau sa iti arat cat de usor si simplu poti prepara acasa celebra prajitura indragita de toti copiii, prajitura felie...
Desert prajitura felie de lapteOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob Pascal,, Tortellini con polpette e salsa al gongorzola " pe italieneste. Este la moda sa dai denumiri cat mai sofisticate,...
Tortellini cu perisoare si sos gongorzolaOrganele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietaj
Comentarii