Cozonac

Reteta Cornuri cu dulceata (de post)

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 3h 
tysha postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se pune la dospit in 150 ml de apa calduta drojdoa si cu o lingur ade zahar, se lasa pana cand incepe sa fac bule de aer. In timp ce dospeste amestecu

ingrediente

   500 gr de faina
   250 ml apa
   20 g drojdie
   4 linguri cu zahar
   2 linguri cu margarina
   1 lingura cu ulei
   1 lingurita cu sare
   4 linguri de miere sau zahar
   1 borcan de dulceata de rubarba
   sau alta dulceata care iti place

mod de preparare

Se pune la dospit in 150 ml de apa calduta drojdoa si cu o lingur ade zahar, se lasa pana cand incepe sa fac bule de aer. In timp ce dospeste amestecul, se amesteca separat un sirop din 3 ulei linguri cu zahar si 100 ml de apa.


Se pune faina intr-un vas, se adauga sare, drojdia dospita, siropul de zahar si margarina, apoi se framanta bine.


Cand aluatul a capatat o consistenta se adauga uleiul si se framanta din nou. Lasa aluatul dospit o jumatate de ora.


Dupa ce s-a odihnit, se framanta vreo 5 minute, se imbraca intr-o folie si se pune la frigider pentru 1 ora.


Dupa ce s-a odihnit se intinde o foaie rotunda si groasa de 1 deget si se imparte in in 8 triunghiuri. In fiecare triunghi se pune o lingurita cu dulceata si se ruleaza de la baza la varf (adica din exterior catre interior astfel incat partea subtire sa fie deasupra).


Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina se aseaza si se lasa la crescut. Inainte de a se pune la copt se ung cu apa amestecata cu zahar sau miere si se da la cuptor pentru 20-30 de minute (depinde de cuptor).
Pofta buna!
Incearca si Umplutura cu fructe pentru pasca
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu dulceata (de post)" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Cozonac

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.