Cozonac

Reteta Cozonac Mozart

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
elizeea postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
>
Se bate o spuma cu telul din: unt, zahar pudra, coaja de lamaie, zahar vanilat si un pic de sare. Se adauga unul cate unul galbenusurile de oua. Se

ingrediente

   160 gr margarina
   80 gr zahar pudra
   coaja rasa de 1 lamaie
   zahar vanilat
   sare
   7 oua
   90 gr zahar tos
   190 gr faina
   un varf de cutit de praf de copt
   60 gr de stafide imbibate in 1/3 ml rom
   70 gr ciocolata de menaj taiata marunt
   unt
   faina pentu forma
   100 gr gem de caise
   topping de ciocolata neagra

mod de preparare

Se bate o spuma cu telul din: unt, zahar pudra, coaja de lamaie, zahar vanilat si un pic de sare. Se adauga unul cate unul galbenusurile de oua. Se bat albusurile spuma tare si se adauga la compozita de mai sus, se mai adauga faina, praful de copt ciocolata si stafidele. Se pun in forma de cozonac la copt 70 de minute, in cuptor preincalzit la temperatura de 160-170 grade. Apoi se lasa sa se raceasca.
Alte retete recomandate
Incearca si Cozonac cu miez de nuca si cacao
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac Mozart" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Cozonac

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.