Cozonac

Reteta Rulou cu nuca

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:35m 
justeu80 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Rulouri din cotlet de porc cu ciuperci"
 
- Facem o maia din drojdia dizolvata in citeva lg de lapte caldut, o lg de zahar si 1-2 lg de faina.
- Restul de zahar se dizolva in restul de lapte,

ingrediente

Aluat:
   1 kg faina mai buna
   7 g drojdie uscata
   600 ml lapte caldut
   6 lg zagar
   300 g unt
   1 litza sare
   1 ou si 3 galbenusuri
Umplutura:
   4 cani nuca macinata
   4-5 lg zahar
   200 lapte fiert
   2 albusuri batute spuma
   rom
   scortisoara

mod de preparare

- Facem o maia din drojdia dizolvata in citeva lg de lapte caldut, o lg de zahar si 1-2 lg de faina.


- Restul de zahar se dizolva in restul de lapte, unde adaugam (daca vreti) vanilie. Punem faina in mixer. Punem sarea peste oua si batem usor cu furculita.


- Topim untul.


- Cind maiaua e gata, o punem peste faina, adaugam laptele si incepem sa framintam. - Urmeaza ouale, iar la urma untul pus treptat ca sa poata fi inghitit de coca. Framintam 5-10 min. Ungem un vas cu unt (ce-a mai ramas pe cel initial) si punem la dospit acoperit.


- In timpul asta facem umplutura. Macinam nucile. punem zaharul, romul, scortisoara si laptele dat in clocot. La urma punem albusurile spumate (pastram galbenusurile pentru uns).


- Cind aluatul s-a dublat in volum, punem pe masa unsa si ea si rupem (cu mina) tre bucati. Intindem tot cu mina unsa un dreptunghi de 1 cm. Intindem nuca pe toata suprafata.


- Rulam si punem in forma data si ea cu unt.


- Mai lasam o juma de ora acoperit.


- Ungem cu galbenus si dam la cuptor 50 min la 150 gr si inca 5-10 min la 175 gr.





Reteta propusa de shumaila
Incearca si Cozonac cu miere si mere
Daca ti-a placut reteta noastra "Rulou cu nuca" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Cozonac

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.