Creme

Reteta Crema catalana

portii reteta 4 porții
complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
gatire reteta 15m 
Petra postat de
Postat pe: 31-01-2019
Adaugă în cartea de bucate
Trebuie să recunosc că îmi place mult mai mult decât crema de zahăr ars şi mi se pare desertul perfect de iarnă – iar notele lui mi-au adus aminte de originalele servite în Sardinia şi Andorra.

ingrediente

4 portii

   2 linguri amidon
   600 ml lapte
   coaja rasă de la 1 lămâie
   1 baton de scorţişoară
   5 gălbenuşuri mari
   115g zahăr
   zahăr pentru caramelizat

mod de preparare

Puneţi laptele la fiert într-o crăticioară, împreună cu coaja de lămâie şi cu batonul de scorţişoară.
Între timp, dizolvaţi amidonul în 100 ml apă, într-o cană separată, apoi lăsaţi să stea. Mixaţi gălbenuşurile cu zahărul până când amestecul devin un galben pal. Adăugaţi amidonul dizolvat, împreună cu o lingură din laptele pus la fiert.
Scoateţi batonul de scorţişoară din crăticioară şi reduceţi focul. Adăugaţi încet amestecul de gălbenuşuri, zahăr şi amidon în lapte, continuând să amestecaţi până când simţiţi că amestecul s-a îngroşat.
Luaţi de pe foc şi turnaţi în vasele speciale pentru acest tip de preparat, apoi răciţi şi introduceţi în frigider peste noapte.
Când doriţi să le serviţi, lăsaţi-le să ajungă la temperatura camerei, apoi presăraţi zahăr în mod uniform şi caramelizaţi cu ajutorul unui arzător de bucătărie. Fierbintele caramelului va contrasta cu răcoarea cremei.
Incearca si Crema de cocos
Daca ti-a placut reteta noastra "Crema catalana" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Creme

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.