Zabaione este o reteta de crema italiana, pe baza de oua si zahar. Crema este usoara si poate fi folosita la diferite retete de prajituri, sau servita ca atare cu piscoturi sau fructe proaspete cum ar fi zmeura.
Zabaione este o crema italieneasca foarte buna, ce poate fi folosita cu succes la diferite retete de prajituri cu crema. Ca si pentru orice crema pe baza de galbenus, in primul rand se freaca bine galbenusurile cu zaharul pana cand se fac spumoase si se deschid la culoare. Apoi se pune pe baie de aburi, se adauga vinul putin cate putin, amestecand incontinuu. Crema va fi gata dupa aproximativ 15 minute, cand incepe sa se ingroase.
Crema zabaione poate fi consumata ca atare calda sau rece, cu biscuiti sau inghetata.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeUn aperitiv delicios, se poate servi cald sau rece, potrivit in orice moment!
Rulouri cu ciuperciTortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...
Tort DobosCum bantuiam eu azi prin lumea asta fascinanta a netului mi-a picat in ochi un filmulet cu o reteta de placinta cu mere, a...
Desert placinta melc (cu lingura)Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii