Glazuri, sosuri

Reteta Sos caramel

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 15m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Piept de Pui la Gratar cu Sos Gorgonzola (Reteta Video)"
 
Caramelizati zaharul la foc mic amestecand ca sa nu se arda.
Cand s-au caramelizat toate cristalele de zahar puneti untul amestecand continuu pana se

ingrediente

   60 gr. unt
   1 pahar/cana zahar
   1/2 pahar/cana frisca nebatuta (daca vreti ca sosul sa fie mai gros sau mai subtire
   folositi ceva mai putina sau mai multa frisca)

mod de preparare

Caramelizati zaharul la foc mic amestecand ca sa nu se arda.


Cand s-au caramelizat toate cristalele de zahar puneti untul amestecand continuu pana se topeste.


Turnati apoi frisca si continuati sa amestecati pana amestecul e unitar.


Lasati amestecul sa se raceasca cateva minute amestecand din cand in cand pentru a avea o compozitie neteda.


Cand inca mai e cald puneti-l intr-un borcan la frigider. Incalziti cand vreti sa-l folositi.



Se poate servi cu placinta cu mere.


Pofta buna!





Reteta Sos caramel a fost propusa de KikenHana pe forum culinar.ro





Alte retete de sosuri gasiti aici:


Sos de vanilie,


Sos de rom
Incearca si Glazura de ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Sos caramel" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Glazuri, sosuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.