Sos de lamaie

Castravetele, ceapa, tarhonul, caperele (sau ciupercile) se toaca foarte marunt. Se amesteca toate cu galbenusul de ou rascopt si presat cu dosul lin

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 galbenus fiert
  • 1 castravecior murat
  • 1 ceapa
  • 1 lingurita capere
  • cateva frunze de tarhon tocate
  • coaja rasa de la 1 jumatate lamaie
  • 3 lingurite zeama de lamaie
  • 5 linguri ulei
  • sare

Mod de preparare

Castravetele, ceapa, tarhonul, caperele (sau ciupercile) se toaca foarte marunt. Se amesteca toate cu galbenusul de ou rascopt si presat cu dosul lingurii de lemn. Se toarna, picurand, 5 linguri ulei, 3 lingurite zeama de lamaie si coaja rasa de la o jumatate de lamaie. Se adauga un praf de sare si se amesteca totul pana sosul se ingroasa putin.


Se serveste langa fripturi.

Alte retete:

Mancare de mazare

Tocanita de pui

Conopida la cuptor cu bacon

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc