Gogosi

Reteta Gogosele grecesti loukoumades

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 1h 
Pica postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Gogoselele grecesti loukoumades sunt absolut delicioase. Micute si pufoase, insiropate, sunt un deliciu grecesc de neratat.

ingrediente

Ingrediente gogosi:
   250 g faina
   1/4 lingurita sare
   esenta de portocale
   3 lingurite drojdie uscata
   1 lingurita zahar
   250 ml apa
   ulei pentru prajit
    
Ingrediente sirop:
   1/2 cana apa
   1/2 cana zahar
   1/2 cana miere
   esenta de portocale (apa de trandafiri)
   scortisoara

mod de preparare

Se dizolva drojdia in apa calduta. Se adauga zaharul si esenta si se amesteca bine. Faina si sarea se cern intr-un bol. Se face o adancitura in mijloc si se toarna amestecul cu drojdie. Aluatul se amesteca cu mixerul sau cu o furculita, nu prea mult, ci numai pana cand faina este incorporata. Aluatul se acopera cu un prosop si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intr-un ibric se amesteca apa cu zaharul si se fierb timp de 5-7 minute pana se ingroasa putin. Se da ibricul deoparte si se adauga mierea si esenta de portocale (sau apa de trandafiri). Se amesteca bine pana se dizolva mierea.

Pentru formarea gogosilor se foloseste o lingurita, trecuta tot timpul prin apa calda, pentru a evita lipirea aluatului, acesta fiind destul de moale. Gogosile se prajesc in baie de ulei, intr-o tigaie mai adanca pana cand se umfla frumos si se rumenesc bine pe ambele parti. Se scot cu o paleta si se aseaza pe prosoape de hartie pentru a se absorbi surplusul de ulei.




Sursa reteta: http://truedelights.ro/


Gogoselele grecesti se servesc calde, stropite cu sirop de miere si pudrate cu un strat fin de scortisoara. Se pot servi presarate cu nuci macinate, fistic sau susan prajit.

Incearca si Coltunasi cu visine
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele grecesti loukoumades" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Gogosi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.