Pentru sfintisori deliciosi de Teleorman se amesteca faina cu uleiul, apa calduta si sarea. Se framanta bine un aluat potrivit de tare.
Pentru sfintisori deliciosi de Teleorman se amesteca faina cu uleiul, apa calduta si sarea. Se framanta bine un aluat potrivit de tare. Se intinde o foaie din care se decupeaza sfintisori cu forma speciala sau inele cu un pahar mai mare si unul mai mic. Se rasucesc inelele in forma de cifra opt, apoi se lasa la uscat. Se pun 1,5 l de apa la fiert cu putina sare. Cand incepe sa clocoteasca, se pun sfintisorii in apa si se fierb pana se inmoaie. Se adauga in apa ingredinetele pentru sirop si se mai lasa la fiert 10 minute, cu vasul acoperit.
Sfintisorii deliciosi de Teleorman se pot manca calzi sau reci.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseDe curând, căutând informații despre una, alta, am aflat că năutul s-ar mai numi și ”mazărea berbecilor”. Am...
Mâncare de năut cu pui și stafidePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii