Gogosi

Reteta Sfintisori deliciosi de Teleorman

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 45m 
ggaby postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Pentru sfintisori deliciosi de Teleorman se amesteca faina cu uleiul, apa calduta si sarea. Se framanta bine un aluat potrivit de tare.

ingrediente

Pentru aluat:
   1 kg faina
   150 ml ulei
   500 ml apa
   sare
Pentru sirop:
   200 gr nuci
   4 linguri zahar
   1 lingurita scortisoara
   coaja rasa de la o lamaie

mod de preparare

Pentru sfintisori deliciosi de Teleorman se amesteca faina cu uleiul, apa calduta si sarea. Se framanta bine un aluat potrivit de tare. Se intinde o foaie din care se decupeaza sfintisori cu forma speciala sau inele cu un pahar mai mare si unul mai mic. Se rasucesc inelele in forma de cifra opt, apoi se lasa la uscat. Se pun 1,5 l de apa la fiert cu putina sare. Cand incepe sa clocoteasca, se pun sfintisorii in apa si se fierb pana se inmoaie. Se adauga in apa ingredinetele pentru sirop si se mai lasa la fiert 10 minute, cu vasul acoperit.


Sfintisorii deliciosi de Teleorman se pot manca calzi sau reci.

Incearca si Uscățele/Minciunele
Daca ti-a placut reteta noastra "Sfintisori deliciosi de Teleorman" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Gogosi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.