Inghetata cu sirop de menta si cookies este un delicios desert de vara. Pentru a pregati aceasta reteta de inghetata va trebuie 150 ml sirop de menta. Mixam galbenusurile cu zaharul pana devin o spuma deschisa la culoare. Separat, intr-o craticioara incalzim laptele si smantana pana la punctul de fierbere.
Turnam compozitia calda peste galbenusuri cate putin, mixand continuu. Adaugam siropul de menta, apoi albusul spuma si amestecam putin.
Crema obtinuta o punem la bain-marie. Vom amesteca continuu. Cand compozitia incepe sa se ingroase, o luam de pe foc. Lasam sa se raceasca. O punem in congelator pentru 45 minute, dupa care o mixam iar, adaugam biscuitii sfaramati in bucati potrivite si o turnam in recipientele de inghetata. Lasam inghetata cu sirop de menta in congelator pana a doua zi. Pofta buna va doresc!
Inghetata cu sirop de menta o servim cu putin sirop de menta stropit peste cupele de inghetata.
Sursa acestei retete este blogul divainbucatarie.ro
Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Nu rata nicio reteta sau afla ce mai
punem la cale pe