Panna cotta cu cimbru si granita de pepene rosu si coacaze

Un desert simplu si racoros!

Portii
4
Timp pregatire
15 minute
Complexitate
medie
Panna cotta cu cimbru si granita de pepene rosu si coacaze

Ingrediente

  • Pentru panna cotta:
  • 300 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida neindulcita
  • 20 gr zahar vanilat
  • cateva ramurele de cimbru proaspat(7- 8)
  • 4 foi de gelatina(7 gr)
  • 1 lingurita ulei de masline
  • Pentru granita:
  • 150 gr pepene rosu fara coaja si seminte
  • 200 gr coacaze rosii
  • 50 ml apa
  • 1 lingura de zahar

Mod de preparare

Punem laptele, frisca, zaharul vanilat si cimbrul intr-o cratita pe foc si le lasam sa se incalzeasca bine dar fara sa dea in clocot. Dam deoparte pentru 5 minute apoi indepartam ramurelele de cimbru si adaugam gelatina care a fost in prealabil hidratata(o lasam 2-3 minute in apa rece apoi o scurgem bine) si amestecam.

Ungem foarte putin formele cu ulei de masline si turnam preparatul de panna cotta, apoi dam la frigider pentru 4- 5 ore sau de pe o zi pe alta.

Pentru granita punem apa si zaharul pe foc si lasam sa fiarba pentru 3 minute. Trecem prin blender pepenele si coacazele apoi prin sita iar sucul rezultat il amestecam cu siropul de zahar. Transferam apoi pe o tava larga si dam la congelator.

Cand panna cotta este deja ferma, inmuiem formele pe rand in apa calda pentru cateva secunde(cu grija pentru a nu intra apa si inauntrul formelor) apoi cu o miscare ferma intoarcem forma invers direct pe farfuria de servit.

Scoatem tava cu granita si cu ajutorul unei furculite trasam linii dealungul intregii suprafete in asa fel incat sa para ca o zapada. Punem cate 2-3 linguri de granita peste panna cotta doar in momentul servirii deoarece se dezgheata destul de repede.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Lasagna vegetariana

Lasagna vegetariana

Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....

Lasagna vegetariana
Supa crema de legume

Supa crema de legume

Supa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!

Supa crema de legume
Placinta frageda cu mere

Placinta frageda cu mere

Aceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...

Placinta frageda cu mere
Cele mai apreciate rețete
Chec de post
1
Dulciuri

Chec de post

Un desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.

Chec de post
Prajitura cu cirese
2
Prajituri

Prajitura cu cirese

O prajitura pufoasa, de sezon care poate fi pregatita cu orice fructe preferati. Pofta buna si spor la gatit!

Prajitura cu cirese
Macrou cu sos de rosii la cuptor
3
Mancaruri cu peste

Macrou cu sos de rosii la cuptor

Pentru ca suntem in postul Craciunului si sunt forte multe zile cu dezlegare la peste, va prezint o reteta delicioasa...

Macrou cu sos de rosii la cuptor
Tort Diplomat de post
4
Torturi

Tort Diplomat de post

Tortul diplomat este un desert foarte cunoscut si apreciat, de care va puteti bucura si in perioada postului. Tortul se...

Tort Diplomat de post
Nectar de caise
5
Sucuri fructe si legume

Nectar de caise

Nectarul de caise este o băutură delicioasă și revigorantă, realizată din caise proaspete și câteva ingrediente...

Nectar de caise
Parteneri
Pizza cu blat crocant, facut cu vin spumant
Bucataras.RO

Pizza cu blat crocant, facut cu vin spumant

Pizza in sine nu este prea bogata in ingrediente, este facuta instant cu ce am gasit prin frigider, dar interesant este...

Pizza cu blat crocant, facut cu vin spumant
Prajitura pufoasa cu fructe
Gustos.RO

Prajitura pufoasa cu fructe

Reteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...

Prajitura pufoasa cu fructe
Mancare de urzici cu mamaliga
ReteteCulinare.RO

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga