Pentru un parfait de casa delicios aveti nevoie de albus de ou, zahar, frisca, apa si putina sare. Iar modul de preparare sau procesul tehnologic al parfait-ului de casa este urmatorul:
Pentru un parfait de casa delicios aveti nevoie de albus de ou, zahar, frisca, apa si putina sare. Iar modul de preparare sau procesul tehnologic al parfait-ului de casa este urmatorul:
Ungeti cu ulei/grasime o tava de chec (de 2 litri) si apoi puneti folie alimentara (din aceea transparenta... pentru alimente...).
Albusurile le bateti cu un praf de sare, intr-un bol curat si uscat. Se bat pana iese o spuma alba si densa ca zapada. Le lucrati deasupra unui bol cu apa calda, nu clocotita, ca sa se prelucreze termin, putin albusurile crude.
Separat intr-o craticioara puneti pe foc apa cu zaharul si faceti un sirop. Cand incepe sa fiarba, zaharul e dizolvat, lasati la fiert la temperatura maxima ( la foc mare) cam 4 minute maxim. Trageti de pe foc si lasati putin la racorit.
Apoi turnati siropul, in fir subtire peste spuma de albusuri si in acelasi timp continuati sa mixati pana se racesc. Toata operatiunea dureaza cam 30 minute...deci rabare... si aveti grija sa nu va iasa fum din mixer :)). Trebuie sa obtineti un amestec gros, vascos si lucios... cam ca la bezea.
Intr-un alt vas bateti frisca lichida pana se intareste si isi pastreaza forma. Apoi cu ajutorul unei linguri metalice o incorporati cu grija in spuma de albusuri. Se pune in folie si se congeleaza pentru minim 6 ore. Aceasta este reteta de baza a parfait-ului de casa.... reteta pe care o veti folosi apoi in prepararea diverselor feluri de parfait...cu fructe, esente, migdale..alune...imaginatia va este libera....
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.
Ce spui de o reteta savuroasa de lasagna cu legume coapte? E mult mai usoara decat lasagna clasica si sigur o sa iti placa....
Lasagna vegetarianaSupa crema de legume servita alaturi de crutoane aromate este perfecta intr-o zi de post sau cand vrei sa mananci ceva usor!
Supa crema de legumeAceasta reteta de placinta cu mere este asa cum ii spune si numele, frageda :). Este o prajitura de casa cu mere absolut...
Placinta frageda cu mereUn desert bun, ieftin si usor de preparat pentru zilele de post si nu numai.
Chec de postMelcişorii ăştia sunt preferaţii mamei mele. De data aceasta am ales să-i pregătesc dintr-un aluat pufos de brioşe,...
Melcisori cu nuca si gem de maceseGulasul unguresc cu carne de porc este o mancare delicioasa cu carne pe care o puteti pregati cu usurinta. Gulasul este o...
Gulas unguresc cu carne de porcPrajitura Raffaello este o prajitura de casa pentru care nu gasesc suficiente cuvinte de lauda. Are aroma intensa de cocos,...
Prajitura RaffaelloAm folosit pentru prima data lapte de cocos intr-un aluat de prajitura. Am fost sceptica la inceput, ma gandeam ca poate nu...
Negresa de post cu lapte de cocos, visine si nuca la slow cooker Crock-PotReteta de prajitura pufoasa cu fructe. Prajitura pufoasa cu fructe reteta simpla. Retete de prajituri cu fructe. Prajituri...
Prajitura pufoasa cu fructe
Comentarii