Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Cornulete cu mere

portii reteta 8 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 40m 
rada adriana postat de
Postat pe: 11-10-2016
Adaugă în cartea de bucate
Sunt cele mai bune cornulete.

ingrediente

8 portii

   500 gr faina,
   100 gr zahar,
   4 linguri bune de untura porc,
   3 oua,
   3 linguri bune de smantana,
   1/2 plic praf de copt dizolvat in putina zeama de lamaie.
UMPLUTURA:
   1.5 - 2 kg. mere,
   1 lingura unt,
   1 lingurita scortisoara,
   2 plicuri zahar vanilat,
   4 linguri zahar,
   1 esenta rom

mod de preparare

Faina se amesteca cu untura apoi se adauga celelalte ingrediente pana se obtine un aluat bun de intins. Daca mai trebuie adaugata faina se mai pune cand se framanta aluatul. Din acest aluat se intind doua foi. Se taie patratele si se umplu cu mere.

Umplutura: Merele se curata de coaja se razalesc pe razatoarea mare si se pun intr-o tigaie cu putin unt si se calesc pana scade zeama apoi se adauga scortisoara,zaharul vanilat, zaharul, esenta de rom.

Cornuletele astfel obtinute se coc foc potrivit timp de 35-40 minute. Cand sunt gata coapte se lasa putin la racit si si apoi se dau prin zahar pudra.

Incearca si Pogaci simple
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornulete cu mere" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.