Ingredientele pentru aluat se amesteca repede. Se impacheteaza rezultatul in folie si se da la frigider cel putin 3 ore. Pentru umplutura se pun mere
Ingredientele pentru aluat se amesteca repede. Se impacheteaza rezultatul in folie si se da la frigider cel putin 3 ore. Pentru umplutura se pun merele curatate impreuna cu restul ingredientelor in robot si se mixeaza pina se obtine o pasta. Se intinde foaie subtire (2 mm) si se taie triunghiuri care se umplu cu amestecul de mai sus. Se dau a cuptor la 180 gr C pana se rumenesc. Eu le-am pudrat cu zahar dar pot fi si unse, inainte de a le coace, cu ou amestecat cu lapte, in acest caz puteti renunta la zahar.
Sunt ideale la ceai sau cafea. Reteta Cornulete cu mere a fost propusa de Austiaca2 pe forum culinar.ro
Alte retete de cornulete gasiti aici:
Cornulete dospite,
Rogolah, cornulete foarte fragede,
Cornulete cu iaurt
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrise Poate inlocui si o cina .Poate merge si in caserola la serviciu . Gustoasa si hranitoare .
SALATA CU RUCOLA , TON SI OUAPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii