Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Reteta Cornuri cu crema delicioasa

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.
Intai facem o maia,din drojdie,putin zahar,putin lapte caldut si putina faina.lasam la cres

ingrediente

Aluat:
   500 g faina cernuta
   25 g drojdie
   160 ml lapte caldut
   2 oua
   70 g zahar
   10 g zahar vanilat-un pachetel
   100 g unt topit si caldut
   coaja rasa de lamaie
   portocala
   de care aveti
   1 lingurita rasa de sare
Umplutura:
   200 g zahar
   100 g cacao
   1 lingurita rasa de scortisoara
   200 g unt topit
Uns:
   1 galbenus + 1 lingura de lapte
Sirop pt uns cornurile:
   120 ml apa+200 g zahar

mod de preparare

Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei.


Intai facem o maia,din drojdie,putin zahar,putin lapte caldut si putina faina.lasam la crescut 10 minute.(Tipa punea totul deodata la amestecat in mixer,dar eu mereu las la dospit drojdia)


Apoi se amesteca cu faina cernuta,ouale batute cu zahar si ametecate cu lapte cald,coaja de lamaie.Se pune la framantat,dupa 5 minute incepem sa incorporam untul topit si caldut,treptat si nu totul deoadata.Se framanta inca 5 minute.


In final se pune si sarea.





Rezulta un aluat elastic, foarte placut de lucrat.


Se pune intr-un vas,se acopera cu un prosopel umed si se


lasa la crescut cam 1 ora,pana isi dubleaza volumul.Eu incalzesc cuptorul la 50 de grade,apoi il sting si pun vasul cu aluat impreuna.


Daca aveti timp,se lasa peste noapte in frigider.


In timp ce aluatul isi face de cap ,pregatim umplutura:amestecam toate ingredientele,apoi punem la frigider pana se intareste putin si se poate intinde cu usurinta pe aluat.





Preincalzim cuptorl la 180 de grade





Aluatul il impartim in 6 bile egale,fiecare bila o intindem sub forma de cerc,cu grosimea de 3 mm.Ungem cu umplutura,taiem sub forma de triunghiuri,ca la pizza si formam cornurile.


Le punem in tava,le ungem cu galbenusul amestecat cu lapte.





Se coc la !80 de grade,15-20 de minute.





In timp ce se coc,se face siropul:se amesteca apa cu zaharl ,se pune la foc mediu,se amesteca din cand in cand ,pana se topestezaharul.Cand incepe se fiarba, se stinge focul/





Imediat ce scoatem cornurile din cuptor ,le insiropam cu siropul fierbinte.Le ungem cu o pensula inmuitata in sirop fierbinte.





Pofta buna!





Reteta propusa de Alis.





Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro






Incearca si Kourabiethes - fursecuri traditionale grecesti
Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu crema delicioasa" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Piscoturi, biscuiti, pesmeti, fursecuri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.