Fursecurile pentru Craciun cu jeleu colorat sunt perfecte pentru a fi oferite ca si cadou, pentru a fi savurate sau pentru a decora bradul cu ele.
Se face un aluat nisipos : Intr-un castron se bate oul cu zaharul si praful de sare.
Se adauga faina, apoi untul moale si vanilia/coaja de lamaie.
Aluatul rezultat se inveleste in folie si se da la frigider cel putin o ora (reteta nu mai specifica, dar n-ai cum sa-l intinzi imediat).
Apoi se intinde o foaie, cam 0,5 cm grosime (intre folii de plastic, ca sa nu se lipeasca de sucitor), si cu ajutorul unui cutter pentru biscuiti rotund cu diametrul de 7 cm, se decupeaza cercuri, pe care eu le-am pus direct in tava de biscuiti pe hartie de copt.
Apoi cu alta forma pentru biscuiti rotunda,diam. 5 cm, se decupeaza cercuri in centrul celorlalte mai mari (aluatul se refoloseste pentru alti biscuiti). Am facut asa, pentru ca daca le-as fi decupat de la inceput, nu stiu daca reuseam sa le pun intregi pe hartia de copt.
Se dau la cuptor la 180 C pentru 8 min (in reteta zice 10, dar e prea mult pentru ca incepusera deja unele sa se maroneasca), apoi se scoate tava si se pune in centrul fiecaruia cate o bomboana.
Apoi se reintroduce tava pentru 5 min. la cuptor (nu mai mult !!, la a doua tava, era sa uit de ele si deja facusera clabuci bomboanele si ajunsesera putin si peste aluat) .
Se scoate tava din cuptor, se lasa putin sa se intareasca "vitraliile", apoi se scot si se continua cu transa urmatoare. Ies probabil vreo 36 buc, eu am facut doar doua tavi (24), restul i-am facut biscuiti cu cipsi de cioco, caci era mare vanzoleala in bucatarie.
Reteta de fursecuri cu jeleu colorat pentru Craciun a fost propusa de Daneza13 pe forum culinar.
Serviti fursecurile pentru Craciun cu jeleu colorat ca atare, ambalati-le frumos si oferiti-le cadou, sau folositi-le ca si decoratiuni pentru brad!
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaOua umplute cu crema cu avocado: un aperitiv delicios, simplu de preparat si cu un aspect placut. Puteti face aceasta reteta...
Aperitiv - Oua umplute cu avocadoPrajitura cu mere si aluat razuit de post, numita in popor si prajitura raioasa, este simplu de facut si la indemana oricui.
Prajitura cu mere si aluat razuit de postAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciPe bucataras.ro am vazut siropul acesta pentru prima data si apoi am vazut si la Jamila Cuisine. Am zis sa il incerc si mi-a...
Sirop din flori de socIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii