Pentru a prepara aceasta reteta de pesmeti cu lamaie sunt necesare urmatoarele ingrediente: unt, faina, zahar pudra si vanilat, Coaja si zeama de lamaie, nuca pisata.
Se freaca untul cu zaharul pana se face ca o spuma, se adauga zeama de la o lamaie, praful de vanilie, apoi faina. Se framanta repede si se lasa sa stea numai 2—3 min. Se intinde o foaie potrivit de groasa si se taie cu paharul forme rotunde.
Aceste forme se taie in mijloc cu un paharel mic de tuica (pentru a obtine covrigei). So aseaza pe tava de copt. Se unge fiecare cu albus si se presara cu nuca.
Cand sunt copti, se pot unge cu marmelada sau cu crema de ciocolata si lipi doi cate doi.
Alte retete recomandate:
Pesmeti cu nuca
Pesmeti fragezi
Pesmeti pentru ceai
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agrisePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii