Amandina cu crema de cacao

Amandina cu crema de cacao este o prajitura delicioasa si foarte populara. Blatul l-am preparat aşa: am separat albuşurile de gălbenuş şi le-am bătut spumă tare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Amandina cu crema de cacao

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 6 ouă
  • 6 linguri zahăr
  • 3 linguri ulei
  • 30 gr cacao
  • 6 linguri făină (aproximativ 80 gr)
  • 1 plic praf de copt
  • o esenţă de rom
  • Pentru cremă:
  • 250 gr unt
  • 200 gr zahăr (eu am folosit zahar făcut pudră)
  • 4 linguri cacao
  • 2 gălbenuşuri
  • o esenţă de rom
  • Pentru însiropat:
  • 50 gr zahăr tos
  • 100 ml apă
  • un plic capuccino
  • Pentru glazură:
  • 100 gr ciocolată
  • 75 gr frişcă lichidă

Mod de preparare

Amandina cu crema de cacao este o prajitura delicioasa si foarte populara. Blatul l-am preparat aşa: am separat albuşurile de gălbenuş şi le-am bătut spumă tare. Am adăugat apoi zahărul şi am mixat continuu. Gălbenuşurile le-am amestecat cu uleiul şi esenţa de rom şi apoi le-am pus peste albuşuri amestecând continuu. Făina am amestecat-o cu cacao şi praful de copt şi le-am pus câte puţin peste spuma de albuşuri, mixând între timp. Am pus totul în tavă şi am dat la cuptor. Am făcut proba cu scobitoarea pentru copt. Am lăsat blatul la răcit, după care l-am tăiat în două.

Între timp, până s-a răcit blatul, am lucrat crema aşa: untul l-am topit puţit şi apoi am adăugat zahărul şi l-am mixat până a început să devină spumos, spre tare. Am adăugat gălbenuşurile pe rând şi apoi cacao. La urmă am pus şi esenţa de rom şi am dat la frigider.

Separat (pentru a face siropul) am pus pe foc apă cu zahărul şi le-am fiert puţin după care am adăugat şi pliculeţul de capuccino. Am tras de pe foc şi am lăsat la răcorit.

Apoi am trecut la asamblat. Adică...blatul rece şi tăiat l-am însiropat foarte bine şi l-am umplut cu cremă. Am dat prajitura la frigider pentru câteva ore, cel mai bine e să îl lăsaţi peste noapte.

Glazura am făcut-o cam aşa: am pus pe foc frişca lichidă şi am rupt ciocolata în mai multe bucăţi şi le-am topit. Apoi le-am turnat peste blatul asamblat, gata scos de la rece.


Amandina cu crema de cacao este delicioasa la desert. Se serveste rece, din frigider.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-albinutza.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Gem de agrise
1
Dulceata

Gem de agrise

Gemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...

Gem de agrise
Frunze de vita oparite
2
Conserve de iarna

Frunze de vita oparite

Iarna folosim frunza de vita pentru prepararea delicioaselor sarmale si de aceea trebuie sa ne gandim din timp,cand vita este...

Frunze de vita oparite
Sos de mere cu smantana
3
Sosuri reci

Sos de mere cu smantana

Sosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...

Sos de mere cu smantana
Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
4
Mancaruri cu carne

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut

Aceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....

Mancarica de spanac cu carne de miel si naut
Parteneri
Tarta cu piept de pui si porumb
Bucataras.RO

Tarta cu piept de pui si porumb

TARTE si PLACINTE rumenite si iscusite

Tarta cu piept de pui si porumb
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise