Prajituri

Reteta Amandina cu crema de cacao

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 50m 
alice_ciobanu postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Vezi si reteta video pentru
"Desert tort Amandina"
 
Amandina cu crema de cacao este o prajitura delicioasa si foarte populara. Blatul l-am preparat aşa: am separat albuşurile de gălbenuş şi le-am bătut spumă tare.

ingrediente

Pentru blat:
   6 ouă
   6 linguri zahăr
   3 linguri ulei
   30 gr cacao
   6 linguri făină (aproximativ 80 gr)
   1 plic praf de copt
   o esenţă de rom
Pentru cremă:
   250 gr unt
   200 gr zahăr (eu am folosit zahar făcut pudră)
   4 linguri cacao
   2 gălbenuşuri
   o esenţă de rom
Pentru însiropat:
   50 gr zahăr tos
   100 ml apă
   un plic capuccino
Pentru glazură:
   100 gr ciocolată
   75 gr frişcă lichidă

mod de preparare

Amandina cu crema de cacao este o prajitura delicioasa si foarte populara. Blatul l-am preparat aşa: am separat albuşurile de gălbenuş şi le-am bătut spumă tare. Am adăugat apoi zahărul şi am mixat continuu. Gălbenuşurile le-am amestecat cu uleiul şi esenţa de rom şi apoi le-am pus peste albuşuri amestecând continuu. Făina am amestecat-o cu cacao şi praful de copt şi le-am pus câte puţin peste spuma de albuşuri, mixând între timp. Am pus totul în tavă şi am dat la cuptor. Am făcut proba cu scobitoarea pentru copt. Am lăsat blatul la răcit, după care l-am tăiat în două.

Între timp, până s-a răcit blatul, am lucrat crema aşa: untul l-am topit puţit şi apoi am adăugat zahărul şi l-am mixat până a început să devină spumos, spre tare. Am adăugat gălbenuşurile pe rând şi apoi cacao. La urmă am pus şi esenţa de rom şi am dat la frigider.

Separat (pentru a face siropul) am pus pe foc apă cu zahărul şi le-am fiert puţin după care am adăugat şi pliculeţul de capuccino. Am tras de pe foc şi am lăsat la răcorit.

Apoi am trecut la asamblat. Adică...blatul rece şi tăiat l-am însiropat foarte bine şi l-am umplut cu cremă. Am dat prajitura la frigider pentru câteva ore, cel mai bine e să îl lăsaţi peste noapte.

Glazura am făcut-o cam aşa: am pus pe foc frişca lichidă şi am rupt ciocolata în mai multe bucăţi şi le-am topit. Apoi le-am turnat peste blatul asamblat, gata scos de la rece.


Amandina cu crema de cacao este delicioasa la desert. Se serveste rece, din frigider.
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-albinutza.

Incearca si Prajitura frantuzeasca delicioasa
Daca ti-a placut reteta noastra "Amandina cu crema de cacao" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.