Laptele, fructoza, sarea si gelatina se amesteca intr-o craticioara si se pun pe foc potrivit, amestecand continuu. Cand aproape sa dea in clocot se
Laptele, fructoza, sarea si gelatina se amesteca intr-o craticioara si se pun pe foc potrivit, amestecand continuu.
Cand aproape sa dea in clocot se da putin deoparte; se dizolva amidonul in apa si se adauga peste amestecul de lapte.
Se readuce pe foc, dar mic si se tine cam 2-3 min., amestecand continuu.
Se inchide focul, se iau cateva linguri din acest amestec si se dizolva in el praful de ceai verde; se toarna peste restul ramas in craticioara si se omogenizeaza.
Se trece prin sita, se toarna in forme. Dupa ce s-a racit se da la frigider pt. 1-2 ore pana se intareste.
Eu am avut niste forme cu "model"asa ca am facut si un sirop ca sa umplu "modelul".
Toate in afara de apa se amesteca bine. Se toarna si apa treptat, amestecand. Se pune pe foc mic-potrivit si se tine pana se leaga. Se lasa sa se raceasca. Se decoreaza cu el bavareza (mai ales cui ii place mai dulce).
Pofta buna!
Reteta Bavareza cu ceai verde (de post) propusa de CristinaK
Discuta mai multe despre aceasta reteta pe forum culinar.ro
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii