Prajituri

Briose cu cirese

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 30m 
camelia radoi postat de
Postat pe: 30-06-2017
Adaugă în cartea de bucate
Retete dietetice

ingrediente

6 portii

   210 g faina
   150 g zahar
   40 g cacao
   1 lingura praf de copt
   250 ml lapte
   60 g unt
   1 esenta de vanilie
   1 varf cutit de sare
   cirese
   dulceata/gem
   frisca

mod de preparare

Intr-un bol, punem ingredientele uscate (faina, zaharul, praful de copt, sarea si cacaua). Le amestecam cu o lingura. Topim untul, apoi adaugam esenta de vanilie. Adaugam laptele si untul peste compozitia uscata. Mixam pana obtinem un amestec omogen. Adaugam o mana de jumatati de cirese. Tapetam o tava pentru briose cu hartiute pentru briose. Adaugam 3 sferturi de compozitie in fiecare forma de briosa. Daca punem prea multa compozitie, la coacere o sa curga pe langa forme.

Introducem briosele in cuptorul preincalzit la 180 de grade C si le lasam pana sunt gata. Eu le-am verificat cu o scobitoare. Cand briosele sunt gata, le lasam aproximativ 10 minute la temperatura camerei. Scoatem miezul din briose cu o ustensila speciala pentru scos miezul din prajituri. Introducem in fiecare briosa cate o lingurita cu gem/dulceata. Eu am folosit dulceata de capsune. Mixam frisca rece pana se intareste. Punem frisca intr-un pos si ornam.

Sunt delicioase!

Incearca si Gogosi (aluat dospit)
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cirese" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite