Prajituri

Reteta culinara Briose cu cirese

portii reteta 6 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 20m 
gatire reteta 30m 
camelia radoi postat de
Postat pe: 30-06-2017
Adaugă în cartea de bucate
Retete dietetice

ingrediente

6 portii

   210 g faina
   150 g zahar
   40 g cacao
   1 lingura praf de copt
   250 ml lapte
   60 g unt
   1 esenta de vanilie
   1 varf cutit de sare
   cirese
   dulceata/gem
   frisca

mod de preparare

Intr-un bol, punem ingredientele uscate (faina, zaharul, praful de copt, sarea si cacaua). Le amestecam cu o lingura. Topim untul, apoi adaugam esenta de vanilie. Adaugam laptele si untul peste compozitia uscata. Mixam pana obtinem un amestec omogen. Adaugam o mana de jumatati de cirese. Tapetam o tava pentru briose cu hartiute pentru briose. Adaugam 3 sferturi de compozitie in fiecare forma de briosa. Daca punem prea multa compozitie, la coacere o sa curga pe langa forme. Introducem briosele in cuptorul preincalzit la 180 de grade C si le lasam pana sunt gata. Eu le-am verificat cu o scobitoare. Cand briosele sunt gata, le lasam aproximativ 10 minute la temperatura camerei. Scoatem miezul din briose cu o ustensila speciala pentru scos miezul din prajituri. Introducem in fiecare briosa cate o lingurita cu gem/dulceata. Eu am folosit dulceata de capsune. Mixam frisca rece pana se intareste. Punem frisca intr-un pos si ornam. Sunt delicioase!

Incearca si Prajiturele cu mac
Daca ti-a placut reteta noastra "Briose cu cirese" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite