Pentru a prepara aceasta delicioasa reteta de briose Padurea Neagra sunt necesare urmatoarele ingrediente: compot de visine, bicarbonat, faina, praf de copt, cacao, oua, zahar, unt, ciocolata, chefir, frisca.
Incalzeste cuptorul la 180 de grade C. Tapeteaza formele de briose cu hartie de copt. Lasa la scurs compotul de visine si taie-le marunt. Amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, praful de cacao si cu ciocolata de decor.
Bate ouale spuma, impreuna cu zaharul, apoi adauga untul si chefirul. Adauga in portii mici, la amestecul cu oua, cel cu faina, si uniformizeaza-le, la sfarsit adauga visinele taiate marunt.
Umple formele cu aluat, si lasa la copt aprox. 20 de minute. Lasa briosele sa se raceasca in forme 5-10 minute, apoi scoate-le si lasa-le sa se raceasca complet. Insiropeaza fiecare briosa cu 2 lingurite de zeama de visine.
Amesteca frisca cu zaharul. Pune deasupra fiecarei briose 2 linguri de frisca, iar deasupra decoreaza cu o visina si presara cu ciocolata de decor. Poti inlocui zeama de visine cu palinca de visine sau de cirese.
Briosele Padurea Neagra pot fi servite imediat.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryCand am facut umplutura de dovleac am facut dintr-un dovleac de 3 kg din care am facut trei retete. Am pus la fiecare reteta...
Pateuri cu dovleacPrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii