Prajituri

Reteta Caciuli rusesti

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h:40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Caciulile rusesti sunt niste prajituri de casa absolut delicioase, cu crema fina si 2 tipuri de blat, unul vanilat si unul cu cacao. Invelite in nuca de cocos si glazurate, caciulile rusesti sunt si foarte aspectuoase!

ingrediente

Pt. blaturi avem nevoie de:
   4 ouă
   200 gr. zahăr
   100 ml. ulei
   100 ml. apă fierbinte
   250 gr. făină
   1 praf de copt
   1.5 lg. cacao.
    
   Pt. cremă (în rețeta originală se fierbea doar o budincă de vanilie cu zahăr și lapte
   apoi se adauga untului spumat
   însă eu
am modificat crema după gusturile mele):
   1 plic budincă de vanilie (sau 2 lg. amidon)
   2 ouă
   4 lg. zahăr
   350 ml. lapte
   1 ciocolată albă
   esență de vanilie
   200 gr. unt.
    
Pt. glazură și decor:
   100 gr. ciocolată cu lapte
   2 lg. ulei
   aprox. 100 gr. nucă de cocos.
    

mod de preparare

Pt. blat se separă gălbenușurile de albușuri. Gălbenușurile se mixează cu zahărul până se albesc, apoi se adaugă uleiul și apa și se amestecă bine.




Se adaugă făina și praful de copt (cernute) și se amestecă. Albușurile se bat spumă tare și se încorporează în compoziția de gălbenușuri, amestecând ușor.




Jumătate din compoziția rezultată se toarnă în tava (36 x 24 cm.) tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit la 180⁰C pt. cca. 20 min. (până trece testul scobitorii). În compoziția rămasă se adaugă cacaoa și se amestecă ușor.




Din blaturi se decupează cerculețe (de preferat cât sunt calde).




 




Pt. cremă budinca se amestecă cu zahărul și ouăle, apoi se adaugă laptele și se pune pe baie de aburi, amestecând continuu până ce crema se îngroașă, apoi se adaugă esența de vanilie.




Ciocolata se rade, se adaugă peste crema fierbinte și se amestecă, obținându-se o cremă mătăsoasă care se lasă la răcit. Untul (la temperatura camerei) se freacă spumă (cu mixerul), apoi i se adaugă câte o lingură de cremă până când se încorporează toată.








Pe un cerculeț maro se întinde cremă, deasupra i se pune cerculețul alb, marginile se ung cu cremă, apoi se tăvălesc prin cocos.







Pt. glazură ciocolata se pune pe baie de aburi cu uleiul și se amestecă până când se topește, apoi se pune cu grijă (cu o linguriță) deasupra fiecărui tortuleț.




Reteta de caciuli rusesti a fost propusa de Georgy-anna pe forum culinar.










Pastrati caciulile rusesti la rece si serviti-le dupa ce au stat la temperatura camerei 10 minute.

Incearca si Prajitura de Sfantul Ilie
Daca ti-a placut reteta noastra "Caciuli rusesti" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.