Prajituri

Reteta Cenusareasa

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 2h 
patri03 postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se amesteca zaharul cu galbenusurile, cacaua si zaharul vanilat. 100 g de ciocolata se topesc, in bain-marie si se adauga in galbenusuri, impreuna cu

ingrediente

   5 oua
   250 g ciocolata de menaj
   3 linguri de cacao
   6 linguri de zahar
   un pliculet de zahar vanilat
   o lingurita de esenta de rom
   o lingura de unt
   o cana de faina
   o jumatate de cana de alune macinate

mod de preparare

Se amesteca zaharul cu galbenusurile, cacaua si zaharul vanilat. 100 g de ciocolata se topesc, in bain-marie si se adauga in galbenusuri, impreuna cu esenta de rom. Se incorporeaza faina, adaugata-n ploaie. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza si ele. Se unge o tava dreptunghiulara cu unt, se tapeteaza cu faina, se pune compozitia in tava si se da Ia cuptor.


Dupa ce s-a copt, se lasa Ia racit si apoi se taie blatul pe jumatate, pe lungime. Se topesc 100 g de ciocolata, intr-un vas in bain-marie si se intinde pe primul blat. Se presara si putine alune macinate marunt si se acopera cu al doilea blat.
Se taie prajitura in patrate, care se orneaza cu restul de ciocolata, data pe razatoare.





Alte prajituri recomandate





Prajitura cu prune


Prajitura cu visine


Tarta cu fructe
Incearca si Foi delicioase cu miere de albine
Daca ti-a placut reteta noastra "Cenusareasa" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.