Se pune la fiert apa cu untul, sarea si zaharul. Cind incepe sa fiarba se pune faina in ploaie, amestecind neincetat pina se observa ca aluatul se des
Se pune la fiert apa cu untul, sarea si zaharul. Cind incepe sa fiarba se pune faina in ploaie, amestecind neincetat pina se observa ca aluatul se desprinde de pe cratita. Se da la o parte. Cind compozitia este calda, se adauga pe rind trei oua, amestecind mereu si se lasa apoi sa se raceasca. Se unge o tava de copt cu unt sau cu ulei si se pun cu lingurita gramajoare nu prea mari din compozitia rece (aceste gramajoare trebuie sa aiba forma de gogosi si sa fie puse in tava la distanta mare una de alta). Cind sint coapte se lasa sa se raceasca bine, apoi cu un cutit foarte ascutit, se taie capacele in asa fel, ca o parte sa ramina prinsa. Crema pregatita astfel: se pune laptele sa clocoteasca cu vanilia intr-o cratita, se acopera cu un capac si se lasa sa stea o ora. In acest timp se freaca galbenusurile cu zaharul si faina si se toarna apoi, putin cite putin, laptele incalzit din nou. Se pune la foc, amestecind mereu, pina cind incepe sa se ingroase. Se da la o parte, se adauga untul si se freaca pina cind crema incepe sa se raceasca. Se umplu gogosile cu aceasta crema de vanilie peste care se pune putina frisca.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseEste prima oara cand fac prajitura aceasta si este grozava langa o ceasca de cafea ! Ps: Mai am de invatat la capitolul...
Foi de miere de albinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii