Prajituri

Reteta Cremsnit

complexitate reteta Medie 
preparare reteta 40m 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
In mixer se pun albusurile, se bat cu zaharul pana se obtine o spuma tare si lucioasa, se adauga pe rand galbenusurile si apoi amidonul.
Laptele se pu

ingrediente

   5 oua
   350 gr zahar
   100 gr amidon
   1L lapte
   vanilie
   200 gr unt/margarina
   foi cumparate

mod de preparare

In mixer se pun albusurile, se bat cu zaharul pana se obtine o spuma tare si lucioasa, se adauga pe rand galbenusurile si apoi amidonul.


Laptele se pune la fiert cu vanilie si cand fierbe se adauga crema in fir subtire, amestecand cu o lingura mare de lemn. Imediat incepe sa se ingroase si se mai tine pe foc amestecand mereu.


Cand este groasa bine, se ia de pe foc si se pune untul in portii de cateva cubulete, amestecand pana se absoarbe totul. Crema este lucioasa si gustoasa.


Se raceste si apoi se pastreaza in frigider preferabil cateva ore, sa se intareasca.


Se pune intre foi, se ambaleaza bine in folie de Al si la frigider.


La servire se pudreaza cu zahar. se taie foarte bine.


Foaia de sus se poate pune sfaramata.



Pofta buna!





Reteta Cremsnit a fost propusa de Neta pe forum culinar.ro





Alte retete de cremsnit gasiti aici:


Cremsnit,


Un fel de cremsnit,


Cremsnit rapid
Incearca si Prajitura Alba ca zapada cu ciocolata
Daca ti-a placut reteta noastra "Cremsnit" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Incearca si alte reţete din categoria:
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.