Cremsnit

In mixer se pun albusurile, se bat cu zaharul pana se obtine o spuma tare si lucioasa, se adauga pe rand galbenusurile si apoi amidonul. Laptele se pu

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie
Cremsnit

Ingrediente

  • 5 oua
  • 350 gr zahar
  • 100 gr amidon
  • 1L lapte
  • vanilie
  • 200 gr unt/margarina
  • foi cumparate

Mod de preparare

In mixer se pun albusurile, se bat cu zaharul pana se obtine o spuma tare si lucioasa, se adauga pe rand galbenusurile si apoi amidonul.

Laptele se pune la fiert cu vanilie si cand fierbe se adauga crema in fir subtire, amestecand cu o lingura mare de lemn. Imediat incepe sa se ingroase si se mai tine pe foc amestecand mereu.

Cand este groasa bine, se ia de pe foc si se pune untul in portii de cateva cubulete, amestecand pana se absoarbe totul. Crema este lucioasa si gustoasa.

Se raceste si apoi se pastreaza in frigider preferabil cateva ore, sa se intareasca.

Se pune intre foi, se ambaleaza bine in folie de Al si la frigider.

La servire se pudreaza cu zahar. se taie foarte bine.

Foaia de sus se poate pune sfaramata.


Pofta buna!

Reteta Cremsnit a fost propusa de Neta pe forum culinar.ro

Alte retete de cremsnit gasiti aici:

Cremsnit,

Un fel de cremsnit,

Cremsnit rapid

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc