Eclere cu crema de vanilie si nuca de cocos este un desert delicios pentru care aveti nevoie de oua, lapte, budinca de vanilie, esenta de vanilie, ciocolata, faina, margarina
Pentru ecler, intr-o craticioara, se pun la fiert doua cani de apa plata, uleiul si un praf de sare. Cand au dat in clocot se adauga faina, dintr-o data si se amesteca cu o lingura de lemn apoi se ia craticioara de pe foc.
Se freaca compozitia 2-3 minute apoi cand se raceste se adauga ouale pe rand, frecandu-se bine in compozitie.
Cu ajutorul unui cornet, se intind in tava de la cuptor, fasii lungi de 10-12 cm la distante egale. Se coc in cuptorul deja incalzit, pana se umfla si se rumenesc usor.In interior, aluatul copt va fi gol.
Crema:
In alta craticioara se pune o cana de apa la fiert si 3 linguri de zahar. Cand apa incape sa fiarba, se adauga praful de budinca dizolvat cu 3-4 linguri de zahar si 3 linguri de apa.
Se amesteca cu un tel ca nu se faca cocoloase, iar cand crema s-a ingrosat luam craticioara de pe foc si lasam la racit, apoi adaugam 2 linguri de nuca de cocos. Dupa racire, daca dorim, putem amesteca crema cu 2-3 linguri de frisca. Se taie eclerele coapte de-a lugul lor si se umplu cu crema de vanilie.
Ornam cu ciocolata topita amestecata cu margarina (unt) si presaram nuca de cocos.
Eclerele cu crema de vanilie si nuca de cocos se servesc dupa ce au stat un pic la rece. Merg bine cu o ceasca de ceai ori cafea.
Alte retete recomandate:
Reteta dietetica, cu fructe de sezon, preferatele mele: capsunile! A venit sezonul căpșunilor și acum nu lipsesc de pe...
Clafoutis cu capsuniRetete dietetice
Salata la borcan cu legume, cus-cus si mini-fileuri din piept de puiAș spune că la mine primăvara începe cu leurda, pe care o includ în cât mai multe preparate, iar azi mi-am delectat...
Omleta cu spanac si leurda - Reteta de primavaraAnul acesta am pregătit pentru Paşte, două droburi din ficat de porc, dintre care pe unul l-am dus naşei. Am folosit alt...
Drob PascalReteta mea preferata de chiftelute.
Chiftele cu piept de pui si ciuperciAceasta reteta de pasca poloneza clasica este absolut delicioasa! Cu blat cu cacao, crema de branza si glazura de ciocolata...
Pasca poloneza clasicaPentru ca este sezonul merelor, am incercat diverse prajituri printre care si aceasta. A iesit o bunatate delicioasa si...
Prajitura cu mere, biscuiti si budinca de vanilieDescoperă reteta perfectă de Bait pentru carne de vânat: condimentul ideal pentru a sublima preparatele tale.
Bait pentru carne de vanatreteta este luata din revista click pofta buna,si este minunata,foarte foarte buna
Broccoli si conopida la cuptorIata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...
Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padureO imbinare sublima de texturi și arome, prajitura negresa te incanta cu savoarea sa intensa de ciocolata si cu consistența...
Negresa - irezistibil de gustoasa
Comentarii