Foietaj insiropat cu portocala

Foietajul insiropat cu portocala este o reteta simpla de desert racoritor si fructat. Foile de foietaj insiropate sunt legate cu o delicioasa crema de ciocolata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Foietaj insiropat cu portocala

Ingrediente

  • 4 foi:
  • 600 g faina
  • 75 g zahar
  • 125 g unt sau margarina
  • 100 ml smantana
  • 1 ou
  • un varf de lingurita sare fina
  • coaja rasa de lamaie
  • o lingurita cu varf de praf de copt.
  • Crema:
  • 300 g Cremino cu unt
  • 150 g ciocolata amaruie cu menta
  • Decor:
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Intr-o cratita zaharul se caramelizeaza pana ce capata culoare maro-deschis si dupa ce a aparut putina spuma deasupra, se stinge cu 150 ml apa fierbinte, lasandu-se la foc mic, pana se topeste zaharul, apoi se lasa sa se raceasca un pic. Margarina sau untul moale se amesteca cu oul, sarea, coaja de lamaie, smanatana sau iaurtul si se dilueaza cu siropul de zahar ars.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si apoi cernuta, amestecand la inceput apoi framantam cu mana. Se imparte aluatul in 4 parti. Se intind foi pe planseta de lucru data cu faina apoi se ruleaza pe sucitor si se aseaza pe dosul tavii date cu faina (de dimensiunea de 25/34. Se coc 10 minute /fiecare la foc potrivit in cuptorul preincalzit.

Crema se prepara mixand bine untul pentru crema, pana se spumeaza apoi incorporam ciocolata topita la bain marin.
Se unge fiecare foaie cu un strat de crema apoi se aseaza una peste alta presand usor cu mana si se dau la rece cel putin 2-3 ore inainte de a taia prajitura in forma dorita. Se presara deasupra zahar pudra vanilat.
Produs ales;
http://shabbychicshop.ro/cosuri-paine/409-cos-paine-lavanda-in-ghiveci-si-carouri-albastre-si-verzi.html


Foietajul insiropat cu portocala se serveste dupa ce s-au inmuiat foile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci