Foietaj insiropat cu portocala

Foietajul insiropat cu portocala este o reteta simpla de desert racoritor si fructat. Foile de foietaj insiropate sunt legate cu o delicioasa crema de ciocolata.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Foietaj insiropat cu portocala

Ingrediente

  • 4 foi:
  • 600 g faina
  • 75 g zahar
  • 125 g unt sau margarina
  • 100 ml smantana
  • 1 ou
  • un varf de lingurita sare fina
  • coaja rasa de lamaie
  • o lingurita cu varf de praf de copt.
  • Crema:
  • 300 g Cremino cu unt
  • 150 g ciocolata amaruie cu menta
  • Decor:
  • zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Intr-o cratita zaharul se caramelizeaza pana ce capata culoare maro-deschis si dupa ce a aparut putina spuma deasupra, se stinge cu 150 ml apa fierbinte, lasandu-se la foc mic, pana se topeste zaharul, apoi se lasa sa se raceasca un pic. Margarina sau untul moale se amesteca cu oul, sarea, coaja de lamaie, smanatana sau iaurtul si se dilueaza cu siropul de zahar ars.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si apoi cernuta, amestecand la inceput apoi framantam cu mana. Se imparte aluatul in 4 parti. Se intind foi pe planseta de lucru data cu faina apoi se ruleaza pe sucitor si se aseaza pe dosul tavii date cu faina (de dimensiunea de 25/34. Se coc 10 minute /fiecare la foc potrivit in cuptorul preincalzit.

Crema se prepara mixand bine untul pentru crema, pana se spumeaza apoi incorporam ciocolata topita la bain marin.
Se unge fiecare foaie cu un strat de crema apoi se aseaza una peste alta presand usor cu mana si se dau la rece cel putin 2-3 ore inainte de a taia prajitura in forma dorita. Se presara deasupra zahar pudra vanilat.
Produs ales;
http://shabbychicshop.ro/cosuri-paine/409-cos-paine-lavanda-in-ghiveci-si-carouri-albastre-si-verzi.html


Foietajul insiropat cu portocala se serveste dupa ce s-au inmuiat foile.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Grea de ciocolata cu stafide si nuca
Bucataras.RO

Grea de ciocolata cu stafide si nuca

De departe cea mai buna prajiturica pe care am papat-o pana acum, incercati-o, moale, ciocolatoasa, cu exterior crocant, e...

Grea de ciocolata cu stafide si nuca
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!