Prajituri

Reteta culinara Haios-prajitura cu gem

complexitate reteta Redusa 
preparare reteta 1h 
admin postat de
Postat pe: 23-09-2015
Adaugă în cartea de bucate
Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat destul de elastic, pe care se unge de 3 ori, ca si in cazul aluatului frantuzesc, cu amestecul d

ingrediente

   Pentru aluat: 1kg faina
   2 linguri ulei
   2 linguri otet
   2 linguri smantana
   4 galbenuse
   apa minerala sau sifon
Pentru uns aluatul: 500g untura
   150g faina
   1 lingura otet

mod de preparare

Se amesteca toate ingredientele si se obtine un aluat destul de elastic, pe care se unge de 3 ori, ca si in cazul aluatului frantuzesc, cu amestecul de untura, faina si otet. Dupa fiecare ungere, se lasa 30 minute, la rece. Este mai bine sa se coaca a 2-a zi.


Din acest aluat se poate prepara foi de cremes, rulouri si haios, adica niste prajiturele umplute cu gem de prune.


Pentru haios, se intinde aluatul pe planseta de marimea unui dreptunghi si taiem fasii lungi, pe care apoi se taie in mici dreptunghiuri. La un capat se pune gemul de prune si se ruleaza. Se coace in cuptor preincalzit, apoi se reduce temperatura si se coace cca. 20 minute. In timpul coptului, haiosul se deschide ca o floare. Dupa ce se scoate din cuptor, se pudreaza imediat cu zahar praf.
Se servesc pudrate cu zahar praf alaturi de un ceai, cafea cu lapte sau chiar o bere.

Incearca si Savarine
Daca ti-a placut reteta noastra "Haios-prajitura cu gem" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Incearca si alte reţete din categoria:

Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutati si promotii introdu adresa ta de email si apasa butonul trimite