Indiene cu piersici si mascarpone

Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu am considerat ca nu mai e nevoie de acel sirop. Din ingredientele date mie mi-au iesit 18 indiene, dar numarul lor difera in fuctie de marimea la care le faceti. Sunt perfecte pentru masa de Pasti.

Portii
10
Timp pregatire
30 minute
Timp coacere
30 minute
Complexitate
medie
Indiene cu piersici si mascarpone

Ingrediente

  • Pt blat:
  • - 4 oua
  • - 4 linguri zahar
  • - 4 linguri faina
  • - O lingurita esenta de rom
  • Pt umplutura:
  • -3 piersici nu foarte moi (pot fi din compot)
  • -200 ml frisca lichida
  • -250 gr mascarpone
  • -2-3 linguri de zahar (otional)
  • Pt decor:
  • -100 gr ciocolata
  • -50 ml frisca lichida
  • -50 gr unt
  • -bucatele de fructe, frunze de menta, floricele de levantica

Mod de preparare

Blatul: Separam ouale, iar albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si esenta de rom. Adaugam galbenusurile si faina amestecand bine de sus in jos pana se omogenizeaza. Acest aluat il punem intr-un pos si facem cercuri cu diametru de 4-5 cm, lasand loc intre ele. Cand am umplut toata tava o dam la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 15 minute . Le scoatem si le lasam la racit pe tava.


Pregatim umplutura: Piersicile le spalam bine si le taiem in bucatele mici . Acestea pot fi inlocuite cu orice alte fructe . Le punem intr-un bol si le lasam sa astepte. Intr-un vas inalt punem 250 gr mascarpone impreuna cu 2-3 linguri de zahar si il batem cu mixerul putin. Frisca lichida o batem tare si o amestecam cu mascarpone. Din crema obtinuta lasam deoparte aproximativ 3 linguri, pe care o vom folosi la decor. Crema ramasa o vom pune in pos.


Impartim cercurile de aluat , baza pentru indiene, in doua partie egale. Eu am avut 36 de bucati, deci am pus 18 pe o tava . Cu ajutorul posului punem un strat de crema . Deasupra punem bucatele de piersici, iar peste mai punem un strat de crema.


Asezam deasupra celelalte cercuri de blat ramase si dam la frigider pana cand facem glazura. Pentru glazura vom rupe ciocolata bucatele mici . Intr-un vas ,pe foc mic, punem la incalzit frisca, adaugam bucatelele de ciocolata si untul . Atentie sa nu fiarba. Scoatem indienele din frigider , turnam cu o lingura glazura pe fiecare si dam din nou la frigider.


Cand glazura s-a intarit punem cate un mot de crema , bucatele de fructe, frunze de menta si flori de levantica sau puteti pune ce doriti. Se pastreaza la frigider pana cand sunt servite .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu cocos si visine

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Legume umplute cu pui

Legume umplute cu pui

Pentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...

Legume umplute cu pui
Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese cu rosii cherry

Salata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...

Salata caprese cu rosii cherry
Cele mai apreciate rețete
Parteneri
Pastramă din mușchiuleț de porc
Bucataras.RO

Pastramă din mușchiuleț de porc

Am tot savurat rețete de mezel preparat în casă. Am salvat rețetele, le-am listat, trebuie doar să achiziționez doar...

Pastramă din mușchiuleț de porc
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Prajitura cu iaurt si caise
ReteteCulinare.RO

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise