Prajituri

Reteta Indiene cu piersici si mascarpone

portii reteta 10 porții
complexitate reteta Medie 
preparare reteta 30m 
gatire reteta 30m 
Anca Roman postat de
Postat pe: 07-04-2016
Adaugă în cartea de bucate
Sunt pufoase, cremoase si dragute . In reteta de indiene mai era un sirop , dar blatul este atat de pufos si moale incat eu am considerat ca nu mai e nevoie de acel sirop. Din ingredientele date mie mi-au iesit 18 indiene, dar numarul lor difera in fuctie de marimea la care le faceti. Sunt perfecte pentru masa de Pasti.

ingrediente

10 portii

Pt blat:
   4 oua
   4 linguri zahar
   4 linguri faina
   O lingurita esenta de rom
Pt umplutura:
   3 piersici nu foarte moi (pot fi din compot)
   200 ml frisca lichida
   250 gr mascarpone
   2-3 linguri de zahar (otional)
Pt decor:
   100 gr ciocolata
   50 ml frisca lichida
   50 gr unt
   bucatele de fructe, frunze de menta, floricele de levantica

mod de preparare

Blatul: Separam ouale, iar albusurile le batem spuma tare impreuna cu zaharul si esenta de rom. Adaugam galbenusurile si faina amestecand bine de sus in jos pana se omogenizeaza. Acest aluat il punem intr-un pos si facem cercuri cu diametru de 4-5 cm, lasand loc intre ele. Cand am umplut toata tava o dam la cuptorul incins la 180 grade pentru aproximativ 15 minute . Le scoatem si le lasam la racit pe tava.


Pregatim umplutura: Piersicile le spalam bine si le taiem in bucatele mici . Acestea pot fi inlocuite cu orice alte fructe . Le punem intr-un bol si le lasam sa astepte. Intr-un vas inalt punem 250 gr mascarpone impreuna cu 2-3 linguri de zahar si il batem cu mixerul putin. Frisca lichida o batem tare si o amestecam cu mascarpone. Din crema obtinuta lasam deoparte aproximativ 3 linguri, pe care o vom folosi la decor. Crema ramasa o vom pune in pos.


Impartim cercurile de aluat , baza pentru indiene, in doua partie egale. Eu am avut 36 de bucati, deci am pus 18 pe o tava . Cu ajutorul posului punem un strat de crema . Deasupra punem bucatele de piersici, iar peste mai punem un strat de crema.


Asezam deasupra celelalte cercuri de blat ramase si dam la frigider pana cand facem glazura. Pentru glazura vom rupe ciocolata bucatele mici . Intr-un vas ,pe foc mic, punem la incalzit frisca, adaugam bucatelele de ciocolata si untul . Atentie sa nu fiarba. Scoatem indienele din frigider , turnam cu o lingura glazura pe fiecare si dam din nou la frigider.


Cand glazura s-a intarit punem cate un mot de crema , bucatele de fructe, frunze de menta si flori de levantica sau puteti pune ce doriti. Se pastreaza la frigider pana cand sunt servite .

Incearca si Savarina cu pesmet
Daca ti-a placut reteta noastra "Indiene cu piersici si mascarpone" nu uita sa ii faci un review.
Vezi si alte retete din categoria Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 15 %
269.99 lei
229.49 lei

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
Comentarii
0 comentarii
Autentificați-vă pentru a posta comentarii
newsletter

Pentru a fi la curent cu ultimele noutăți și promoții introdu adresa ta de email și apasă butonul trimite

Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.