Se toaca pe un fund de lemn nucile, taindu-le pe cat se poate, in mici felii. Se vantura apoi de pielitele uscate. Se pune intr-o tigaie groasa cu un
Se toaca pe un fund de lemn nucile, taindu-le pe cat se poate, in mici felii. Se vantura apoi de pielitele uscate. Se pune intr-o tigaie groasa cu un pahar de zahar sa se topeasca. Se amesteca mereu cu lingura. Cand zaharul incepe sa se rumeneasca, cand devine roscat, se pun nucile, se amesteca si se lasa sa se amestece bine cu zaharul. Se toarna pe un fund de lemn udat cu apa, se intinde repede cu lingura de lemn, de asemenea udata, o foaie cam de 1/2 cm grosime si se taie fasii de 2 degete late si de 4 degete lungi. Se desprind imediat de pe fund, cu cutitul, si se asaza pe o farfurie.
Se lucreaza repede inainte de a se intari nugaua si cu bagare de seama, pentru a se evita arsurile cu stropi de zahar incins. In loc de nuci, se poate pune un pahar de susan.
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherrySosul de mere cu smantana este o combinatie delicioasa si cremoasa de mere proaspete si smantana. Perfect pentru a insoti...
Sos de mere cu smantanaAceasta mancare este o mancare de sezon, tinind cont ca spanacul il gasim mai mult spre toamna si inceputul anotimpului rece....
Mancarica de spanac cu carne de miel si nautGemul de agrise este foarte aromat si sanatos si se prepara la fel ca orice reteta de gem. Sa culegi agrise poate fi o...
Gem de agriseHabar nu am de ce le zice pariziene sau intuiesc, probabil datorita aspectului... in fine, m-am inspirat de la Merisor, doar...
Pariziene cu mere calitePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii