Pandispan alb cu sirop de lapte

Odata ce am facut aceasta reteta m-am indragostit iremediabil de ea. Pandispanul pufos se inmoaie perfect cu siropul de lapte si lapte condensat.

Complexitate
redusa
Pandispan alb cu sirop de lapte

Ingrediente

  • 7 oua
  • 300 g zahar
  • zeama si coaja de la o lamaie
  • 4 linguri de ulei
  • 250 g faina
  • o cana lapte
  • 100g lapte condensat

Mod de preparare

In primul rand vom prepara blatul de pandispan. Batem albusurile cu zaharul spuma, dupa care adaugam pe rand cate un galbenus si coaja de lamaie. Apoi adaugam uleiul si la final faina. NU amestecam foarte puternic, si nu este nicio problema daca mai raman urme albe de faina. Astfel aluatul va fi mai usor si aerat, nu greoi.

Turnam compozitia intr-o forma cu fund detasabil unsa si tapetata cu faina si lasam la cuptorul preincalzit la 160 de grade pana cand trece testul cu scobitoarea.

Pentru siropul de lapte tot ce avem de facut este sa amestecam cana de lapte cu 100g de lapte condensat. Daca nu ai gasit in comert lapte condensat nu e nicio problema, poti sa folosesti cu succes caramelul de casa.

Dupa ce e gata pandispanul, il scoatem din forma si il intepam bine cu o scobitoare, sau cu niste betigase pentru frigarui. Il lasam sa se raceasca si il insiropam bine peste tot cu siropul de lapte. Se poate sa ti se para ca e prea mult lapte, dar blatul de pandispan va absoarbe tot.


Pandispanul pufos cu sirop de lapte se serveste rece sau langa o cana cu lapte.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Supa crema de legume si ardei copt
3
Supe de legume

Supa crema de legume si ardei copt

Hranitor si dietetic!!!

Supa crema de legume si ardei copt
Prajitura cu piure de castane
4
Prajituri

Prajitura cu piure de castane

O prajiturica delicioasa, aspectuoasa care poate fi vedeta pe masa familiei noastre!

Prajitura cu piure de castane
Ciorba de burta de vita
5
Supe de carne

Ciorba de burta de vita

Delicioasa in orice sezon!

Ciorba de burta de vita
Parteneri
Gogosi cu branza
Bucataras.RO

Gogosi cu branza

Ca la bucatarasi acasa

Gogosi cu branza
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!