Pariziene cu dulceata de nuci verzi

Aceasta dulceata este nemaipomenit de buna, iar aceste pariziene sunt minunate. 'Ziua Internationala a Deliciilor la Cuptor'

Portii
4
Timp pregatire
90 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie
Pariziene cu dulceata de nuci verzi

Ingrediente

  • 500 g faina
  • un praf de sare
  • 1 lg zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 25 g drojdie proaspata
  • 2 lgt coaja rasa de portocale
  • 1 ou
  • 50 g unt
  • lapte cat cuprinde
  • un borcan mic cu dulceata de nuci verzi
  • 1 ou

Mod de preparare

Se pregateste maiaua din 100 ml lapte caldut, 1 lgt zahar, 1 lg faina si drojdia. Se amesteca impreuna si se lasa pentru 15 minute in loc caldut. Intr-un bol se pune faina, praful de sare, zaharul, coaja de portocale, untul topit apoi maiaua si se amesteca pentru omogenizare. In functie de cat cere aluatul se adauga lapte caldut si se framanta un aluat moale si nelipicios. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul. Intre timp, nucile din dulceata se pun in minitocatorul de la robot (sau cu orice altceva aveti in dotare) si se toaca pana devine o pasta. Siropul de pe nuci se amesteca cu aceasta pasta pana se omogenizeaza. Se lasa deoparte. Se ia aluatul crescut, se imparte in doua, se modeleaza in forma de cilindru si se taie bucati potrivite (au iesit in total 12 bucati). Se intinde cu ajutorul sucitorului in forma dreptunghiulara care la un capat se taie in fasii pana la jumatatea formei (cum a zis fii-mea: "Mami, faci manusi?") :D . Pe partea necrestata se pun doua lingurite din dulceata de nuci, dupa care se ruleaza inspre fasiute pana se acopera. Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se ung cu oul batut si se dau la cuptor la 180 de grade pana se rumenesc frumos deasupra. Sunt delicioase! Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac oparit

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor

Cartofi la cuptor
Friptura de miel in vin

Friptura de miel in vin

Traditionalul pe masa de Paste!!

Friptura de miel in vin
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
2
Prajituri

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe

Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...

Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructe
Ciorba ruseasca
3
Borsuri

Ciorba ruseasca

Dupa mesele imbelsugate, o ciorba de cartofi cu sfecla rosie si inacrita cu bors de putina, merge de minune!!

Ciorba ruseasca
Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
4
Torturi

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji

Acest tort este despre bucuria din lucrurile simple, despre frumusețea liniilor naturale, despre natură, despre...

Tort de primavara cu ciocolata si fructe goji
Tort  Dobos
5
Torturi

Tort Dobos

Tortul Dobos este o reteta de tort foarte cunoscuta si indragita de multi dintre noi. Tortul se poate face cu cate foi...

Tort Dobos
Parteneri
Muschiulet fraged de porc imbracat in bacon
Bucataras.RO

Muschiulet fraged de porc imbracat in bacon

Va doresc din suflet sa aveti Sarbatori fericite, cu sanatate, bucurii, impliniri si belsug pe masa. Sa va bucurati de...

Muschiulet fraged de porc imbracat in bacon
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
ReteteCulinare.RO

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!