Prajitura cu bezea

Se face o coca din margarina, ou, zahar, lapte batut(iaurt), praful de copt, faina. Se curata de coaja merele, se taie feliute subtiri si se fierb par

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 pachet margarina
  • 1 ou
  • 2 albusuri (bezea)
  • o ceasca lapte batut (iaurt)
  • zahar
  • 1 praf de copt
  • faina cit cuprinde
  • 1.5 kg mere
  • marmelada
  • scortisoara
  • zeama de lamaie
  • zahar vanilat

Mod de preparare

Se face o coca din margarina, ou, zahar, lapte batut(iaurt), praful de copt, faina. Se curata de coaja merele, se taie feliute subtiri si se fierb partial in apa cu zahar si scortisoara. Coca se pune in tava unsa si tapetata, se unge cu un strat subtire de marmelada peste care se asaza merele bine scurse. Se coace aproximativ 30 min., iar apoi deasupra se intind albusurile batute spuma tare (cu zahar si zeama de lamaie). Se da din nou la cuptor pentru a se forma bezeaua. (recomandat stingerea focului)


 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Curcan umplut de Craciun

Curcan umplut de Craciun

Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...

Curcan umplut de Craciun
Carnati proaspeti de porc

Carnati proaspeti de porc

Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...

Carnati proaspeti de porc