Prajitura cu ciocolata si marschmallows

O forma rotunda o ungem cu putin unt. Untul , zaharul si aroma de vanilie se amesteca bine pana se fac spumos apoi adaugam ouale. Ciocolata amaruie o

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 85g unt
  • 225g zahar
  • 3picaturi aroma de vanilie
  • 2 oua
  • 85g ciocolata amaruie bucatele
  • 150 ml lapte
  • 175g faina
  • 2 lingurite praf de copt
  • jumatate lingurita bicarbonat
  • putina sare
  • ciocolata rasa
  • 175 g marschmallows albe
  • 1 lingura lapte
  • 2 albusuri
  • 2 linguri zahar

Mod de preparare

O forma rotunda o ungem cu putin unt. Untul , zaharul si aroma de vanilie se amesteca bine pana se fac spumos apoi adaugam ouale. Ciocolata amaruie o topim la care se adauga lapte incet apoi se ia de pe foc si se lasa putin la racit.

Faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea se amesteca . Se amesteca toate cele trei compozitii apoi se pune in forma si se da la copt la 160°C cca. 50 minute apoi se lasa la racit.

Marschmallows se pun intr-o craticioara la foc mic cu laptele pana ce se topesc apoi se iau de pe foc. Se bat albusurile, apoi se amesteca cu zaharul si cu marschmallows. Se lasa sa stea 10 minute pe urma se pune peste prajitura si se rade ciocolata deasupra.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si peltea de gutui

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...

Dulceata si peltea de gutui
Conopida pane

Conopida pane

O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.

Conopida pane
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

Toamna in farfurie!!

Varza noua calita in tuci