Prajitura cu cirese in forma de cozonac este o prajitura delicioasa ce se poate servi ca si desert sau chiar pentru micul dejun langa o cana de lapte sau ceai.
Prajitura cu cirese in forma de cozonac este o prajitura delicioasa ce se poate servi ca si desert sau chiar pentru micul dejun langa o cana de lapte sau ceai.
Galbenusurile se freaca cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul si se ingroasa devenind o crema spumoasa. Cele 9 linguri de apa se incorporeaza treptat, amestecand continuu. Apoi punem si faina si amestecam bine pentru omogenizare.
Albusurile batute spuma tare, cu un praf de sare, se incorporeaza la urma, amestecand cu o lingura, de sus in jos.
Ciresele au fost spalate si li s-au scos samburii. intr-o tava bine tapetata cu unt si faina se toarna amestecul, iar deasupra se pun ciresele.
Dam la foc moderat 45-50 min, in cuptorul bine incins. Pudram prajitura cu cirese in forma de cozonac cu zahar pudra cand scoatem din cuptor si o servim cand se raceste... daca este rabdare.. daca nu....
Sursa acestei retete este blogul culinar Alice-Albinutza.
Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !
Prajitura cu ciocolata si zmeuraO mancare de toamna usoara!
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de puiAstazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori
Comentarii