Prajitura cu mere si mango este delicioasa dar si foarte sanatoasa. Blatul prajiturii este din tarate de grau, fulgi de ovaz si seminte de in.
Mod de preparare blat
Intr un castron punem faina, fulgii de ovaz, taratele de grau, zaharul, praful de copt, scorisoara si semintele de in, apoi adaugam uleiul. Apa o punem treptat cate o lingura, pana cand aluatul se leaga.
Se inveleste cu o folie si-l dam la frigider pana cand pregatim merele.
Merele si mango le curatam de coaja, le taiem feliute si le stropim cu zeama de lamaie.
Intr o tigaie care nu lipeste, calim merele cu zaharul bourboun pana cand se inmoaie putin.
Intr o tava cu peretii detasabili intindem aluatul si l ridicam cat sa acoperim si jumatate din peretii tavii.
Decoram cu feliutele de mar si mango dupa gustul si imaginatia fiecaruia.
Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 30-35 minute.
Prajitura cu mere si mango poate fi servita atat calda cat si rece.

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.
Cozonac floare, reteta video
Daca doresti o reteta de friptura deosebita, pentru masa de Craciun, reteta noastra de curcan umplut este ceea ce cauti. Este...
Curcan umplut de Craciun
Pentru carnati proaspeti de porc carnea de porc se spala si se taie bucati. Usturoiul se curata, se piseaza cu sare si se...
Carnati proaspeti de porc
Comentarii