Prajitura cu mere simpla

Prajitura cu mere este o reteta rapida. Ingredientele pentru reteta sunt: mere, faina, oua, apa.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Prajitura cu mere simpla

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 6 -8 linguri faina
  • coaja de lamaie
  • 1/2 plic de praf de copt
  • sare
  • 4 linguri ulei
  • 1 esenta de vanilie
  • Pentru umplutura:
  • 2 kg. mere
  • zahar
  • scortisoara
  • 2 linguri ulei

Mod de preparare

Prajitura cu mere va fi tot timpul de actualitate datorita gustului si a ingredientelor necesare.

Umplutura de mere:

Pentru o prajitura gustoasa de mere care nu necesita mult zahar, trebuie sa alegeti merele cu grija. Eu de obicei inainte sa le cumpar le miros pentru a vedea daca au un miros dulce. Asa veti sti ca nu va fi nevoie de foarte mult zahar.
Spalati bine merele si curatati-le de coaja, scoateti samburii apoi dati-le prin razatoare. Stoarceti merele rase de zeama in exces. Nu aruncati zeama. Va veti putea folosi de ea mai tarziu. Se adauga merele rase intr-o tigaie de teflon (e bine sa nu se lipeasca, altfel vor avea un gust ars), turnati cele doua linguri de ulei si lasati sa fiarba. Cand acestea au scazut, gustati pentru a verifica cat zahar va avea nevoie pentru a fi indulcite. Zaharul se adauga in functie de preferinta.  Daca compozitia de mere este mai uscata, puteti adauga un pic din sucul de mere stors pentru a nu se lipi. La final, inainte de a fi luata tigaia de pe aragaz, se adauga scortisoara, jumatate de lingurita pentru aroma. Daca va place cu mai multa scortisoara, puteti adauga mai multa in compozitie. Se fierbe inca 5 minute, se ia de pe foc si se lasa la racit.

Aluatul pentru prajitura de mere:
Din ingrediente se face un aluat ca pentru chec, insa mai subtire. Se separa albusul de galbenus. Albusurile se bat bine pana se fac spuma, se adauga zaharul pe rand. Vei sti ca spuma de albus va fi batuta bine atunci cand intoarceti vasul invers iar compozitia nu va cadea. Aveti grija aici!
Galbenusurile se freaca cu praful de sare si esenta de vanilie si coaja de lamaie, apoi se adauga peste spuma batuta. Amestecati bine pana se incorporeaza galbenusul cu albusul. Faina amestecati-o cu jumatate de plic de praf de copt. Luati mixerul si incepeti sa incorporati faina in spuma rezultata mai devreme. Aluatul nu trebuie sa iasa foarte gros. La final adaugati cele patru linguri de ulei si amestecati cateva minute cu mixerul pentru omogenizare.
Incalziti cuptorul la temperatura medie. Tapetati tava mai intai cu ulei si apoi faina. Bateti bine sa nu ramana foarte multa faina in tava. Eu folosesc tava rotunda cu perete detasabil. Se toarna jumatate din aluat in tava, rotiti tava pentru ca aluatul sa se prinda si de pereti. Dupa ce s-a intins bine aluatul se introduce tava la cuptor pentru 3 minute. Aluatul nu trebuie sa se coaca prea mult, doar un pic intarit. Se scoate tava din cuptor, se adauga compozitia de mere peste aluatul semi-copt, se intinde bine in tava, apoi se adauga si restul aluatului din castron peste mere. Intindeti bine pentru a acoperi merele si se da la cuptor pentru 15-20 minute.


Se serveste calda sau rece cu un pahar de limonada.

 

Alte retete prajituri cu poze recomandate

Reteta tiramisu

Tarta cu mere

Chec cu mere

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan

Un aperitiv special pentru masa de Paste!

Terina de miel in crusta de dovlecei si susan
Cozonac floare, reteta video

Cozonac floare, reteta video

Astazi iti arat pas cu pas cum fac eu cozonacul floare, umplut cu crema de ciocolata si nuci crocante.

Cozonac floare, reteta video
Cele mai apreciate rețete
Pasca fara aluat (reteta video)
1
Prajituri

Pasca fara aluat (reteta video)

Pasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...

Pasca fara aluat (reteta video)
Sirop din muguri de brad
2
Siropuri

Sirop din muguri de brad

Siropul din muguri de brad este foarte sanatos si foarte usor de pregatit. Siropul din muguri de brad este un remediu natural...

Sirop din muguri de brad
Strudel cu prune
3
Aluaturi

Strudel cu prune

MENIU CU DRAGOSTE DE DIETA!

Strudel cu prune
Briose cu afine
4
Retete culinare

Briose cu afine

Briose cu afine. Cum sa faci briose cu afine? Briosele cu afine sunt un desert delicios și ușor de pregătit. Iată o...

Briose cu afine
Ciorba de salata verde
5
Ciorbe

Ciorba de salata verde

Acum ca a venit primavara, iar salata este la putere, pe langa alte verdeturi de sezon, nu putea lipsi din meniu o adevarata...

Ciorba de salata verde
Parteneri
Prajiturele cu cocos si lamaie
Bucataras.RO

Prajiturele cu cocos si lamaie

Vegane...si irezistibile!

Prajiturele cu cocos si lamaie
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Obiceiuri si traditii culinare de Florii
ReteteCulinare.RO

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola