Blat: se amesteca galbenusurile cu apa, zahar, faina si amoniac. Se pun albusurile batute spuma tare cate o lingura, maxim doua, amestecand in cerc us
Blat: se amesteca galbenusurile cu apa, zahar, faina si amoniac. Se pun albusurile batute spuma tare cate o lingura, maxim doua, amestecand in cerc usor, nu se amesteca repede si de sus in jos deoarece albusul batut poate sa cada. Apoi se adauga nuca amestecand cu grija.
Crema: se fierbe laptele si grisul, dupa ce se racesc se adauga un pachet de unt care in prealabil a fost frecat cu zaharul si se amesteca pana se omogenizeaza.
Blatul se taie in trei cat este cald, deoarece contine amoniac si prin racire se intareste. Dupa ce s-a racit se stropeste cu sirop si se umple cu crema.
Glazura: apa + zaharul se fierb 10 minute se adauga cacao si unt si se mai fierb inca 5 -10 minute si se toarna fierbinte peste prajitura.
Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.
Cozonac oparitPasca fara aluat este o alternativa delicioasa la reteta clasica de pasca, cu aluat ca cel de cozonac. Urmareste reteta video...
Pasca fara aluat (reteta video)Am pornit de la ideea de a face o prajitura cu jeleu de fructe, deoarece aveam 2 pungunte de piureuri de fructe pe care le...
Prajitura cu mousse de vanilie si jeleu de fructeAceasta reteta de cornulete cu mac este o reteta culinara de fursecuri deosebit de gustoase si aspectuoase. Cornuletele nu...
Mohnkipferl - Cornulete cu macNu-s fana supelor crema, dar sincer asta m-a dat pe spate, mi-a placut maxim, mai ales ca am incercat sa o pregatesc oarecum...
Supa crema de usturoiÎmi notasem această rețetă de la Oana de multa vreme, încă nu aveam cont aici, așa că am hotărât să...
Gogosari in sos de rosiiIncanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Comentarii