Prajitura cu prune si crusta

Prajitura cu prune si crusta este o prajitura simpla de casa, ce combina aroma si textura moale a prunelor cu o crusta crocanta. O prajitura de toamna delicioasa.

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Prajitura cu prune si crusta

Ingrediente

  • - 2 oua mari(sau 3 mici)
  • - 9 linguri de ulei
  • - 15 linguri rase de faina de grau
  • - 10 linguri de lapte
  • - 10 linguri de zahar
  • - 1 lingura de zahar vanilat
  • - 1 lingurita de praf de copt
  • - un praf de sare
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • - 700 gr de prune
  • Pentru crusta:
  • - 75 gr unt
  • - 5 linguri de faina
  • - 4 linguri de zahar
  • - 1 lingura de zahar vanilat

Mod de preparare

Ouale se bat impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat.

Se adauga uleiul, coaja rasa de lamaie, laptele si se omogenizeaza. La final se adauga faina cernuta ,amestecata cu praful de copt. Compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt (dimensiunea tavii de 35/25 cm).

Peste compozitie se pun jumatatile de prune.

Deasupra se presara crusta care se prepara astfel:

untul(rece) se amesteca cu zaharul, faina, praful de copt si zaharul vanilat. Cu varful degetelor se amesteca pana se obtin firimituri. Prajitura se coace la 180 de grade timp de 30-35 de minute.


Cand s-a racit, prajitura cu prune si blat crocant se taie in patrate si optional se pudreaza cu zahar farin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura

Un desert foarte aromat cu zmeura si ciocolata !

Prajitura cu ciocolata si zmeura
Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui

O mancare de toamna usoara!

Ardei kapia rosu umplut cu legume si carne de pui
Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori

Astazi va aduc varianta de ardei care mi se pare mie ca imi satisface cel mai mult gustul culinar. Stim foarte bine ca atunci...

Specialitate de ardei umpluti cu carne de pui si galbiori