Blatul Se bat albusurile cu vanilia. Se freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de portocala,pina devin aproape albe. Se amesteca faina,cu amidon
Blatul
Se bat albusurile cu vanilia.
Se freaca galbenusurile cu zaharul si coaja de portocala,pina devin aproape albe.
Se amesteca faina,cu amidonul ,cacaoa si praful de copt.
Amestecam galbenusele frecate la albusurile batute mestecind usor.Amestecul de faina+amidon+cacao si praf de copt se incorporeaza usor,invirtind intr-una(cu mixer-treapta cea mai mica).
Se unge cu margarina si se tapeteaza cu faina o tava cu perete detasabil (26-28 cm).Se toarna amestecul si se da la cuptorul incalzit n prealabil la 170 °C ca. 25-30 minute.
Se scoare din tava si se lasa la racit pe un gratar.
Crema
Se face o budinca de vanilie(vezi mod de preparare pe plic).Pentru o consistenta stabila a cremei,puneti in budinca mai putin lapte(-100 ml)
Se lasa budinca la racit.
Se bate frisca.Se pun visinele in budinca rece,se amesteca bine,se aduga si frisca ,amestecind usor.
Dupa ce s-a racit blatul,se taie in doua(foi),se umple cu crema de budinca ,se acopera cu cealalta jumatate de blat si se decoreaza prajitura dupa plac.Se poate glazura,pudra gu zahar pudra.

Dulceata si pelteua de gutui sunt usor de preparat, dar care e diferenta intre ele? Din miezul merelor gutui se face...
Dulceata si peltea de gutui
O reteta gustoasa si rapida cu conopida. Conopida pane delicioasa servita calda cu un sos rece de smantana cu maioneza.
Conopida pane
Comentarii