BlatulBatem bine albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu fa
Blatul
Batem bine albusurile cu zaharul, adaugam galbenusurile, esenta si faina amestecata cu praful de copt.
Ungem o tava cu ulei si o tapetam cu faina. Turnam compozitia si o nivelam bine.
Deasupra repartizam visinele fara samburi si scurse bine de zeama.
Dam tava la cuptor pentru 20 minute.
In acest timp pregatim bezeaua.
Batem foarte bine albusurile cu zeama de lamaie esenta si zaharul adaugat treptat.
Dupa ce au trecut cele 20 minute
scoatem tava din cuptor si punem bezeaua .
Mai coacem prajitura inca
10-15 minute pana se intareste bezeaua.
Decoram cu sirop de visine.
Siropul il putem prepara din zeama pe care si-au lasat-o visinele, amestecata cu zahar si fiarta pana se ingroasa.
Taiem prajitura rece, cu cutitul trecut mereu prin apa.
Alte prajituri simple
O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePentru ca pietele s-au umplut de dovlecei, ardei si vinete frumoase frumoase… o sa va arat azi reteta perfecta pentru o...
Legume umplute cu puiSalata caprese imbina intr-un mod miraculos gustul rosiilor cu cel al branzei mozarella; totul desavarsit cu ulei de masline...
Salata caprese cu rosii cherryPentru mamica mea iubita, un tort racoritor, de vara.
Tort cu afine, ciocolata alba si crema de lamaiePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii